iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı (Özbek Arkadaşımdan Aldığım Bir Tariftir) Tarifi İçin Malzemeler
*1 orta boy soğan
*300 gr et (kuş başı)
*4 havuç ( arttırılıp azaltılabilir)
*1 büyük çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı sıcak su
*1 baş sarımsak
*Tuz
*
Özbek Pilavı (Özbek Arkadaşımdan Aldığım Bir Tariftir) Tarifi Yapılışı
Kuşbaşı etimizi geniş bir tencereye alıp rengi donene kadar yüksek ateşte karıştırarak pişiriyoruz Rengi dönünce kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Kendi suyuyla bu şekilde suyunu çekene kadar pişiriyoruz Suyunu çekince yağ, küp küp doğranmış soğan ve julyen doğranmış havuçlarımızı ekleyip soğanlar iyice pişene kadar kavuruyoruz Kavurma işleminden sonra havuçları kapatacak kadar sıcak su ekleyip orta ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakıyoruz Suyunu çekince pirinçi ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz Üzerine kabuklu şekilde bir baş kabuklu sarımsak bütün halde koyuyoruz 4 su bardağı sıcak suyumuzu da ekleyip tenceremiz ağzını kapatıyoruz Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Afiyet olsun
*1 orta boy soğan
*300 gr et (kuş başı)
*4 havuç ( arttırılıp azaltılabilir)
*1 büyük çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı sıcak su
*1 baş sarımsak
*Tuz
*
Özbek Pilavı (Özbek Arkadaşımdan Aldığım Bir Tariftir) Tarifi Yapılışı
Kuşbaşı etimizi geniş bir tencereye alıp rengi donene kadar yüksek ateşte karıştırarak pişiriyoruz Rengi dönünce kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Kendi suyuyla bu şekilde suyunu çekene kadar pişiriyoruz Suyunu çekince yağ, küp küp doğranmış soğan ve julyen doğranmış havuçlarımızı ekleyip soğanlar iyice pişene kadar kavuruyoruz Kavurma işleminden sonra havuçları kapatacak kadar sıcak su ekleyip orta ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakıyoruz Suyunu çekince pirinçi ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz Üzerine kabuklu şekilde bir baş kabuklu sarımsak bütün halde koyuyoruz 4 su bardağı sıcak suyumuzu da ekleyip tenceremiz ağzını kapatıyoruz Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Afiyet olsun