iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı nasıl yapılır
Resimli Özbek Pilavı yapılışı
Özbek Pilavı için zorunlu malzemeler
500 GrKuzu Kuşbaşı
4 Su Bardağı Pirinç
500 GrHavuç
2 Adet Soğan
1 Yemek Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Paket Margarin
Tuz
Karabiber
Yapılışı
İnce kıyılmış kuru soğanı ¼ paket margarin yağında pembeleştirip kuşbaşı doğranmış kuzu etini de ek edinEt suyunu salıp çekinceye kadar pişirinEt yağını bırakmaya başladığında salçayı ek edip bir iki sefer karıştırıp etlerin üstüne 23 parmak çıkacak dek sıcak su ilave edip pişmeye bırakınPişmesine yakın tuzlu,karabiber ve kabuğunu soyup fındık büyüklüğünde doğradığınız havuçları da ilave edip havuçlar ve etler yumuşayıncaya değin pişirinDaha evvelden tuz sıcak suda ıslattığınız pirinçleri tamamen yıkadıktan sonra süzünPilavı pişireceğiniz tencereye geri kalan margarini koyup eritinSüzdüğünüz pirinci tencereye ek edip tamamen kavurunPişirdiğiniz havuçlu eti suyundan süzüp tencereye ekleyinTuz ve karabiberini ayarlayıp bir kez daha karıştırdıktan sonradan süzdüğünüz etin suyunu kaynar olarak pirinçlerin üstüne 2 parmak çıkana değin dökünÖnce kuvvetli ateşte kaynatıp sonra kısık ateşte 1520 dakika değin suyunu çektirinOcağı kapatıp 1520 dakika demlendirip harmanladıktan daha sonra servis edin *
Resimli Özbek Pilavı yapılışı
Özbek Pilavı için zorunlu malzemeler
500 GrKuzu Kuşbaşı
4 Su Bardağı Pirinç
500 GrHavuç
2 Adet Soğan
1 Yemek Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Paket Margarin
Tuz
Karabiber
Yapılışı
İnce kıyılmış kuru soğanı ¼ paket margarin yağında pembeleştirip kuşbaşı doğranmış kuzu etini de ek edinEt suyunu salıp çekinceye kadar pişirinEt yağını bırakmaya başladığında salçayı ek edip bir iki sefer karıştırıp etlerin üstüne 23 parmak çıkacak dek sıcak su ilave edip pişmeye bırakınPişmesine yakın tuzlu,karabiber ve kabuğunu soyup fındık büyüklüğünde doğradığınız havuçları da ilave edip havuçlar ve etler yumuşayıncaya değin pişirinDaha evvelden tuz sıcak suda ıslattığınız pirinçleri tamamen yıkadıktan sonra süzünPilavı pişireceğiniz tencereye geri kalan margarini koyup eritinSüzdüğünüz pirinci tencereye ek edip tamamen kavurunPişirdiğiniz havuçlu eti suyundan süzüp tencereye ekleyinTuz ve karabiberini ayarlayıp bir kez daha karıştırdıktan sonradan süzdüğünüz etin suyunu kaynar olarak pirinçlerin üstüne 2 parmak çıkana değin dökünÖnce kuvvetli ateşte kaynatıp sonra kısık ateşte 1520 dakika değin suyunu çektirinOcağı kapatıp 1520 dakika demlendirip harmanladıktan daha sonra servis edin *