iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*300 gr kuzu eti
*2 adet soğan
*2 adet havuç
*12 su bardağı nohut
*56 diş sarımsak
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Sıvı yağ
Üzeri için :
*3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Araştırdığım kadarıyla Özbekistan bölgesinde 10 farklı şekilde yapılan sevilen bir yemek Hem sebze hem et hem de karbonhidrat bir araya geldiği için sadece yanına ayran yetiyor “Sabah kendin için, öğlen bir dostun ile akşam da düşmanına yedir diye bunu anlatmak istemişler ))
Yöresel olduğu için kusurumuz hatamız olabilir Özbek dostlarımızdan özür diliyorum
Gelelim tarife :
Nohutu akşamdan ıslatıp sabah haşlıyoruz Pirinci sıcak su ile bir saat ıslatıyoruz Soğanları halka halka ince doğruyoruz Havuçları kibrit gibi kesiyoruz Eti çok küçük kesip üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pişiriyoruz Sarımsaklar kabuğu ile ama ben soydum bütün bırakılacak Tencerede Soğanları sıvı yağ ile rengi değişene hatta karamelize olana kadar kavuruyoruz Pişen etleri susuz ekleyip soğan ile kavuruyoruz Ardından havuçları sarımsakları ekleyip havuçlar yumuşayana kadar kavuruyoruz Pirinci ekleyip tuzunu atıyoruz biraz da pirinçleri kavuruyoruz Nohutu ilave ediyoruz Özbekler kimyon tohumu koyuyor ama ben yarım çay kaşığı tozunu kullandım Pirincinizin çektiği suyu bilirsiniz Ben 2 bardak normal su 1, 5 bardak haşlanan etin suyunu koydum Kaynayınca ocağın en kısık yerinde suyunu çekene kadar pişiriyoruz Pişerken arada karıştırıp ortada toplayıp Kümbet yaparak pişiriliyormuş ama ben normal pişirdim Karabiberini de atıp demlenmeye bırakın Tencerenin kapağına kağıt havlu serin ki buhar akıp kıvamı bozulmasın Demlenince servis tabağına alın Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstıkları serpip süsleyin Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*300 gr kuzu eti
*2 adet soğan
*2 adet havuç
*12 su bardağı nohut
*56 diş sarımsak
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Sıvı yağ
Üzeri için :
*3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Araştırdığım kadarıyla Özbekistan bölgesinde 10 farklı şekilde yapılan sevilen bir yemek Hem sebze hem et hem de karbonhidrat bir araya geldiği için sadece yanına ayran yetiyor “Sabah kendin için, öğlen bir dostun ile akşam da düşmanına yedir diye bunu anlatmak istemişler ))
Yöresel olduğu için kusurumuz hatamız olabilir Özbek dostlarımızdan özür diliyorum
Gelelim tarife :
Nohutu akşamdan ıslatıp sabah haşlıyoruz Pirinci sıcak su ile bir saat ıslatıyoruz Soğanları halka halka ince doğruyoruz Havuçları kibrit gibi kesiyoruz Eti çok küçük kesip üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pişiriyoruz Sarımsaklar kabuğu ile ama ben soydum bütün bırakılacak Tencerede Soğanları sıvı yağ ile rengi değişene hatta karamelize olana kadar kavuruyoruz Pişen etleri susuz ekleyip soğan ile kavuruyoruz Ardından havuçları sarımsakları ekleyip havuçlar yumuşayana kadar kavuruyoruz Pirinci ekleyip tuzunu atıyoruz biraz da pirinçleri kavuruyoruz Nohutu ilave ediyoruz Özbekler kimyon tohumu koyuyor ama ben yarım çay kaşığı tozunu kullandım Pirincinizin çektiği suyu bilirsiniz Ben 2 bardak normal su 1, 5 bardak haşlanan etin suyunu koydum Kaynayınca ocağın en kısık yerinde suyunu çekene kadar pişiriyoruz Pişerken arada karıştırıp ortada toplayıp Kümbet yaparak pişiriliyormuş ama ben normal pişirdim Karabiberini de atıp demlenmeye bırakın Tencerenin kapağına kağıt havlu serin ki buhar akıp kıvamı bozulmasın Demlenince servis tabağına alın Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstıkları serpip süsleyin Afiyet olsun