iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
**4 adet havuç
**1 adet kuru soğan
**250 gram dana kuşbaşı et
**1 kase pirinç
**Tuz ,karabiber, kırmızıbiber
**Tereyağı
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle kuşbaşı doğranmış eti tencereye Alıp suyunu salması için kavuralım Daha sonra içerisine bir yemek kaşığı tereyağı atalım ve üzerine su döküp kaynamaya bırakalım Piştikten sonra suyunu başka bir kaseye alalım Havucu soyup küp küp doğrayalım Soğanı ve havucu aynı anda tencerede kavuralım İçerisine eti de alıp kavuralım İki kase suyu da tencerenin içerisine Alalım kaynadıktan sonra ıslatılmış pirinci ekleyip tuz ekledikten sonra kapağını kapatıp suyunu çekene kadar demlemeye bırakalım Demlendikten sonra 15 dakika bekledikten sonra servise sunabilirsiniz
(NOT: 15 dakika beklediğimiz zaman daha tane tane oluyoruz Güzel demleniyor)
AFiYET OLSUN
**4 adet havuç
**1 adet kuru soğan
**250 gram dana kuşbaşı et
**1 kase pirinç
**Tuz ,karabiber, kırmızıbiber
**Tereyağı
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle kuşbaşı doğranmış eti tencereye Alıp suyunu salması için kavuralım Daha sonra içerisine bir yemek kaşığı tereyağı atalım ve üzerine su döküp kaynamaya bırakalım Piştikten sonra suyunu başka bir kaseye alalım Havucu soyup küp küp doğrayalım Soğanı ve havucu aynı anda tencerede kavuralım İçerisine eti de alıp kavuralım İki kase suyu da tencerenin içerisine Alalım kaynadıktan sonra ıslatılmış pirinci ekleyip tuz ekledikten sonra kapağını kapatıp suyunu çekene kadar demlemeye bırakalım Demlendikten sonra 15 dakika bekledikten sonra servise sunabilirsiniz
(NOT: 15 dakika beklediğimiz zaman daha tane tane oluyoruz Güzel demleniyor)
AFiYET OLSUN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.