iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram kuzu eti
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 adet kuru soğan
*1 adet jülyen doğranmış havuç
*12 adet çarliston biber
*12 adet kapya biber
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 su bardağı baldo pirinç
*1 5 su bardağı sıcak su
*1 tatlı kaşığı tuz
ÜSTÜNE:
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı pul biber
*1 avuç yer fıstığı badem karışımı
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçi sıcak ve tuzlu suda yarım saat bekletin Bu zamanın sonunda pirinçlerin suyu berraklaşıncaya kadar soğuk suyun altında yıkayın
Kuzu etini biftek gibi hazırlatın ve küçük küçük doğrayın Tereyağını ılıtın etleri içine atın kendi suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavurun Soğanı yemeklik doğrayın ve havuçlar ve doğranmış biberlerle birlikte etlere ilave edin Salçasını da katıp kavurun Yıkadığınız pirinçleri katıp tuzunu ekleyin ve sıcak su ilavesiyle ortalama 1315 dakika civarında (pirinçin cinsine göre değişir ) pişirin Ateşin altını kapatınca yarım saat kadar pilavı dinlendirin Servis etmeden önce erittiğiniz tereyağ içinde yer fıstığı ve badem karışımını bir kaç dakika çevirin Pul biber ilave edin ve sunum aşamasında pilavın üstüne gezdirin
*250 gram kuzu eti
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 adet kuru soğan
*1 adet jülyen doğranmış havuç
*12 adet çarliston biber
*12 adet kapya biber
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 su bardağı baldo pirinç
*1 5 su bardağı sıcak su
*1 tatlı kaşığı tuz
ÜSTÜNE:
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı pul biber
*1 avuç yer fıstığı badem karışımı
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçi sıcak ve tuzlu suda yarım saat bekletin Bu zamanın sonunda pirinçlerin suyu berraklaşıncaya kadar soğuk suyun altında yıkayın
Kuzu etini biftek gibi hazırlatın ve küçük küçük doğrayın Tereyağını ılıtın etleri içine atın kendi suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavurun Soğanı yemeklik doğrayın ve havuçlar ve doğranmış biberlerle birlikte etlere ilave edin Salçasını da katıp kavurun Yıkadığınız pirinçleri katıp tuzunu ekleyin ve sıcak su ilavesiyle ortalama 1315 dakika civarında (pirinçin cinsine göre değişir ) pişirin Ateşin altını kapatınca yarım saat kadar pilavı dinlendirin Servis etmeden önce erittiğiniz tereyağ içinde yer fıstığı ve badem karışımını bir kaç dakika çevirin Pul biber ilave edin ve sunum aşamasında pilavın üstüne gezdirin