Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Özbek Pilavı Tarifi

Özbek Pilavı Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*250 gram kuzu eti
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 adet kuru soğan
*1 adet jülyen doğranmış havuç
*12 adet çarliston biber
*12 adet kapya biber
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 su bardağı baldo pirinç
*1 5 su bardağı sıcak su
*1 tatlı kaşığı tuz

ÜSTÜNE:


*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı pul biber
*1 avuç yer fıstığı badem karışımı

Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçi sıcak ve tuzlu suda yarım saat bekletin Bu zamanın sonunda pirinçlerin suyu berraklaşıncaya kadar soğuk suyun altında yıkayın
Kuzu etini biftek gibi hazırlatın ve küçük küçük doğrayın Tereyağını ılıtın etleri içine atın kendi suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavurun Soğanı yemeklik doğrayın ve havuçlar ve doğranmış biberlerle birlikte etlere ilave edin Salçasını da katıp kavurun Yıkadığınız pirinçleri katıp tuzunu ekleyin ve sıcak su ilavesiyle ortalama 1315 dakika civarında (pirinçin cinsine göre değişir ) pişirin Ateşin altını kapatınca yarım saat kadar pilavı dinlendirin Servis etmeden önce erittiğiniz tereyağ içinde yer fıstığı ve badem karışımını bir kaç dakika çevirin Pul biber ilave edin ve sunum aşamasında pilavın üstüne gezdirin
 
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt