iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram orta yağlı dana eti (Kuzuyla da yapabilirsiniz ama ben ağır olduğu için tercih etmiyorum)
*1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 su bardağı baldo pirinç
*4 su bardağı sıcak su
*2 adet orta boy kuru soğan
*1 baş sarımsak
*4 adet orta boy havuç
*1 çay kaşığı tuz
*12 (yarım) çay kaşığı kimyon
*12 (yarım) çay kaşığı tarçın (İsteğe göre ekleyebilirsiniz)
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Hanımlar merhaba; hergün ana yemek yanına pilavmakarna derken iki üç çeşit yemek için zaman geçiriyoruz Bu vereceğim tarif hem Özbeklerin yöresel lezzeti hem de tek başına hem ana yemek hem yan yardımcı yemek olarak süper kolay ve rahat
1
*Öncelikle pirinçimizi ıslıyoruz
*O bir kenarda ıslanırken Ayçiçek yağını ilave ettiğimiz tencerede kuşbaşından biraz daha küçük doğranmış etimizi yüksek ateşte kavuruyoruz Etlerimiz mühürlendikten sonra sıcak suyu ilave edip kısık ateşte yumuşamasını sağlıyoruz
*Soğanları küp küp yemeklik olacak şekilde doğradıktan sonra havuçlarımızı da rendeliyoruz
*Tereyağını pilavlık tenceremizde erttikten sonra soğanlarımızı öldürüp havuçlarımızı da kavuruyoruz
*Suyunu ayrı biryere süzdüğümüz etimizi pilav tenceresine aldıktan sonra pirinçleri de ilave ediyoruz
*Kalan et suyunu da ilave edip (pirinçleri bir parmak kalınlığında geçecek şekilde suyun olması önemli gerekirse ilave sıcak su yapabilirsiniz) yıkanmış sarımsağı ortadan ikiye bölüp göbeğine yerleştiriyoruz
*Bu aşamada baharatları ilave edilip bir kere karıştırılması yeterlidir
*Ağzını kapatıp pilavımızı demlenmeye bırakıyoruz Pilavımız gözgöz olup piştikten sonra havlu kağıt koyup dinlendirebilirsiniz
Küçük bir öneri bu yemeğin yanında ev yoğurdu veya ayran harika oluyor Afiyet olsun
*500 gram orta yağlı dana eti (Kuzuyla da yapabilirsiniz ama ben ağır olduğu için tercih etmiyorum)
*1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 su bardağı baldo pirinç
*4 su bardağı sıcak su
*2 adet orta boy kuru soğan
*1 baş sarımsak
*4 adet orta boy havuç
*1 çay kaşığı tuz
*12 (yarım) çay kaşığı kimyon
*12 (yarım) çay kaşığı tarçın (İsteğe göre ekleyebilirsiniz)
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Hanımlar merhaba; hergün ana yemek yanına pilavmakarna derken iki üç çeşit yemek için zaman geçiriyoruz Bu vereceğim tarif hem Özbeklerin yöresel lezzeti hem de tek başına hem ana yemek hem yan yardımcı yemek olarak süper kolay ve rahat
1
*Öncelikle pirinçimizi ıslıyoruz
*O bir kenarda ıslanırken Ayçiçek yağını ilave ettiğimiz tencerede kuşbaşından biraz daha küçük doğranmış etimizi yüksek ateşte kavuruyoruz Etlerimiz mühürlendikten sonra sıcak suyu ilave edip kısık ateşte yumuşamasını sağlıyoruz
*Soğanları küp küp yemeklik olacak şekilde doğradıktan sonra havuçlarımızı da rendeliyoruz
*Tereyağını pilavlık tenceremizde erttikten sonra soğanlarımızı öldürüp havuçlarımızı da kavuruyoruz
*Suyunu ayrı biryere süzdüğümüz etimizi pilav tenceresine aldıktan sonra pirinçleri de ilave ediyoruz
*Kalan et suyunu da ilave edip (pirinçleri bir parmak kalınlığında geçecek şekilde suyun olması önemli gerekirse ilave sıcak su yapabilirsiniz) yıkanmış sarımsağı ortadan ikiye bölüp göbeğine yerleştiriyoruz
*Bu aşamada baharatları ilave edilip bir kere karıştırılması yeterlidir
*Ağzını kapatıp pilavımızı demlenmeye bırakıyoruz Pilavımız gözgöz olup piştikten sonra havlu kağıt koyup dinlendirebilirsiniz
Küçük bir öneri bu yemeğin yanında ev yoğurdu veya ayran harika oluyor Afiyet olsun