iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet tavuk baget
*1, 5 su bardağı pirinç
*2 adet havuç
*1 adet soğan
*Kimyon, karabiber, tuz
*3 su bardağı su
*Tereyağ
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Bagetleri sıvı yağda kızartın
*Ayrı bir tencerede soğanları pembeleştirin üzerine jülyen doğradığınız havuçları koyup biraz daha kavurun
*İyice yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de ekleyin
*Baharatlarını da koyun ve bagetlerin üzerine dökün
*Suyunu da koyup pirinçler suyu çekene kadar pişirin ve altını kapatılıp dinlendirin
*Dilerseniz kuş üzümüde koyabilirsiniz
*Ben tüm pilavlarımı sofrabezine sarıp dinlendiririm sizde deneyin Daha sonra dilediğiniz gibi servis edin Afiyet olsun
*5 adet tavuk baget
*1, 5 su bardağı pirinç
*2 adet havuç
*1 adet soğan
*Kimyon, karabiber, tuz
*3 su bardağı su
*Tereyağ
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Bagetleri sıvı yağda kızartın
*Ayrı bir tencerede soğanları pembeleştirin üzerine jülyen doğradığınız havuçları koyup biraz daha kavurun
*İyice yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de ekleyin
*Baharatlarını da koyun ve bagetlerin üzerine dökün
*Suyunu da koyup pirinçler suyu çekene kadar pişirin ve altını kapatılıp dinlendirin
*Dilerseniz kuş üzümüde koyabilirsiniz
*Ben tüm pilavlarımı sofrabezine sarıp dinlendiririm sizde deneyin Daha sonra dilediğiniz gibi servis edin Afiyet olsun