iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yasmin pirinç
*1 yemek kaşığı tereyağ ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 orta boy soğan
*1 baş sarımsak
*1 havuç
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
*2 çay kaşığı karabiber
*2 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı kişniş
*1 çay kaşığı yeni bahar
*1 çay kaşığının ucuyla tarçın
*1 çay kaşığının ucuyla zerdaçal
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Bir çok yerde karşılaştığım bu pilavı bende denemek istedim ve araştırarak kendi eklemelerimle lezzetli bir pilav ortaya çıktı Nerdeyse bütün kış bu pilavı yaptım Yeni lezzetlere karşı olan eşimden bile tam not aldığım bu pilav favorim haline geldi Orjinalinde etinde kullanıldığı bu pilavda ben et kullanmadım ama isteyen kullanabilir Yine orjinalinde kimyon tohumları kullanıyor
1
*Kuru soğan yarım ay şeklinde doğranır ve tencereye alınarak yağlarda kavrulmaya başlanır
*Karmelleşmeye yakın olacak şekilde iyice kavrulur
*Dolmalık fıstık da isteğe bağlıdır
*Fıstık da eklenir, arkasından kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuçlar eklenir ve yumuşayana kadar kavrulur
*Kuş üzümlerimiz yıkanarak eklenir
*Pirincimiz de yıkanıp eklenir kavrulmaya devam edilir, ben bu kısımda hemen tuz ekliyorum ki pirinçler kırılmasın
*Birkaç damla limon damlatılır ve baharatlar eklenir ,bir baş sarımsak yıkanır ve pilavın tam ortasına konulur
*Kaynamış sıcak suyu eklenir ve pilavımız pişmeye bırakılır
*Demlenmesi için dinlendirilir Afiyet olsun
*1 su bardağı yasmin pirinç
*1 yemek kaşığı tereyağ ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 orta boy soğan
*1 baş sarımsak
*1 havuç
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
*2 çay kaşığı karabiber
*2 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı kişniş
*1 çay kaşığı yeni bahar
*1 çay kaşığının ucuyla tarçın
*1 çay kaşığının ucuyla zerdaçal
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Bir çok yerde karşılaştığım bu pilavı bende denemek istedim ve araştırarak kendi eklemelerimle lezzetli bir pilav ortaya çıktı Nerdeyse bütün kış bu pilavı yaptım Yeni lezzetlere karşı olan eşimden bile tam not aldığım bu pilav favorim haline geldi Orjinalinde etinde kullanıldığı bu pilavda ben et kullanmadım ama isteyen kullanabilir Yine orjinalinde kimyon tohumları kullanıyor
1
*Kuru soğan yarım ay şeklinde doğranır ve tencereye alınarak yağlarda kavrulmaya başlanır
*Karmelleşmeye yakın olacak şekilde iyice kavrulur
*Dolmalık fıstık da isteğe bağlıdır
*Fıstık da eklenir, arkasından kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuçlar eklenir ve yumuşayana kadar kavrulur
*Kuş üzümlerimiz yıkanarak eklenir
*Pirincimiz de yıkanıp eklenir kavrulmaya devam edilir, ben bu kısımda hemen tuz ekliyorum ki pirinçler kırılmasın
*Birkaç damla limon damlatılır ve baharatlar eklenir ,bir baş sarımsak yıkanır ve pilavın tam ortasına konulur
*Kaynamış sıcak suyu eklenir ve pilavımız pişmeye bırakılır
*Demlenmesi için dinlendirilir Afiyet olsun