iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet kuru soğan
*1 adet havuç
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*100 gr dana eti
*1 adet defne yaprağı
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
Merhabalar arkadaşlar Öncelikle etti küp küp doğradım, sonra tencereye ayçiçeği yağı koyup, etti kavurdum, et kavrulurken, hemen soğan küp, havuç çapraz doğradım ve pirinç güzel yıkanması lazım suyu su renk olana kadar Bize bir kelime var pirinç 7 suda yıkanmasın seviyorum diyen, pirinçiniz tane tane yapışmaz Sonra ette azcık su ekledim ve biraz 10 dakika pişirdim ve arkasında havuç ve soğan ekleyelim ve güzel kavurdum Sonra süzülmüş pirinç ekledim ve 2 su bardağı kaynamış su ekledim Tuz, defne yaprağı ekledim ve tencerenin kapağını kapatın Yaklaşık 20 dakikada pişti, pişerken hiç açmayın ve pirinçi karıştırmayın Afiyet olsun
*1 adet kuru soğan
*1 adet havuç
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*100 gr dana eti
*1 adet defne yaprağı
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
Merhabalar arkadaşlar Öncelikle etti küp küp doğradım, sonra tencereye ayçiçeği yağı koyup, etti kavurdum, et kavrulurken, hemen soğan küp, havuç çapraz doğradım ve pirinç güzel yıkanması lazım suyu su renk olana kadar Bize bir kelime var pirinç 7 suda yıkanmasın seviyorum diyen, pirinçiniz tane tane yapışmaz Sonra ette azcık su ekledim ve biraz 10 dakika pişirdim ve arkasında havuç ve soğan ekleyelim ve güzel kavurdum Sonra süzülmüş pirinç ekledim ve 2 su bardağı kaynamış su ekledim Tuz, defne yaprağı ekledim ve tencerenin kapağını kapatın Yaklaşık 20 dakikada pişti, pişerken hiç açmayın ve pirinçi karıştırmayın Afiyet olsun