iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı pirinç
*200 gr kuzu kuşbaşı
*3 adet havuç
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 5 su bardağı su
*Tuz,
*1 çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı karabiber
*1 baş sarımsak
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
Pirinç kaynar suyla üstü geçene kadar ıslatılır bir çimdik tuz atılır ve bir kenara alınır Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır ve yağda hafif karamelize olana kadar kızartılır Bu arada havuçların kabukları soyulur ve jülyen doğranır Soğanlar karamelize olunca et eklenir ve hafif kavrulur Havuç, tuz ,kuş üzümü ve karabiber eklenerek kavurmaya devam edilir Kuzu eti çabuk pişiyor fakat kuzu eti bulamayanlar bu esnada 1 çay bardağı sıcak su ekleyerek et suyu çekene kadar pişirebilirler Et suyunu çekip piştiğinde 2 5 su bardağı sıcak su koyulur içine kimyon atılır bir tur karıştırılır ve pirinç en üste yayılır ( Pirinç en üstte katman olarak kalacak karıştırmayacağız) 1 baş sarımsak da tencerenin ortasına yerleştirilir ilk önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir Altını kapattıktan sonra 10 dk dinlendirilir Afiyet Olsun
*1 5 su bardağı pirinç
*200 gr kuzu kuşbaşı
*3 adet havuç
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 5 su bardağı su
*Tuz,
*1 çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı karabiber
*1 baş sarımsak
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
Pirinç kaynar suyla üstü geçene kadar ıslatılır bir çimdik tuz atılır ve bir kenara alınır Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır ve yağda hafif karamelize olana kadar kızartılır Bu arada havuçların kabukları soyulur ve jülyen doğranır Soğanlar karamelize olunca et eklenir ve hafif kavrulur Havuç, tuz ,kuş üzümü ve karabiber eklenerek kavurmaya devam edilir Kuzu eti çabuk pişiyor fakat kuzu eti bulamayanlar bu esnada 1 çay bardağı sıcak su ekleyerek et suyu çekene kadar pişirebilirler Et suyunu çekip piştiğinde 2 5 su bardağı sıcak su koyulur içine kimyon atılır bir tur karıştırılır ve pirinç en üste yayılır ( Pirinç en üstte katman olarak kalacak karıştırmayacağız) 1 baş sarımsak da tencerenin ortasına yerleştirilir ilk önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir Altını kapattıktan sonra 10 dk dinlendirilir Afiyet Olsun