Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1 5 su bardağı pirinç
*200 gr kuzu kuşbaşı
*3 adet havuç
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 5 su bardağı su
*Tuz,
*1 çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı karabiber
*1 baş sarımsak

Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
Pirinç kaynar suyla üstü geçene kadar ıslatılır bir çimdik tuz atılır ve bir kenara alınır Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır ve yağda hafif karamelize olana kadar kızartılır Bu arada havuçların kabukları soyulur ve jülyen doğranır Soğanlar karamelize olunca et eklenir ve hafif kavrulur Havuç, tuz ,kuş üzümü ve karabiber eklenerek kavurmaya devam edilir Kuzu eti çabuk pişiyor fakat kuzu eti bulamayanlar bu esnada 1 çay bardağı sıcak su ekleyerek et suyu çekene kadar pişirebilirler Et suyunu çekip piştiğinde 2 5 su bardağı sıcak su koyulur içine kimyon atılır bir tur karıştırılır ve pirinç en üste yayılır ( Pirinç en üstte katman olarak kalacak karıştırmayacağız) 1 baş sarımsak da tencerenin ortasına yerleştirilir ilk önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir Altını kapattıktan sonra 10 dk dinlendirilir Afiyet Olsun
 
858,496Konular
981,705Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt