iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı pirinç
*2 su bardağı et suyu
*Kuşbaşı et
*1 adet soğan
*2 adet havuç
*1 baş sarımsak
*1520 adet badem(arzuya göre)
*Tereyağı ve zeytin yağı
*Tuz
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı 12 saat öncesinde pirinçimizi ıslatıyoruz Etlerimizi küçük küçük doğrayıp düdüklüde haşlıyoruz Suyunu kesinlikle dökmüyoruz çünkü pilavda kullanacağız Daha sonra soğanımızı yemeklik doğruyoruz Tenceremize biraz tereyağı birazda zeytin yağı döküp haşladığımız etleri kavuruyoruz sonra soğanları da atıp kavuruyoruz Ardından havuçlarımızı da ekliyoruz Biraz kavrulduktan sonra pirinçimizi ve bademlerimizi ekliyoruz 2 su bardağı et suyumuzu döküyoruz Tuzunu da ilave edip ortasına bir baş sarımsağı koyup pişmeye bırakıyoruz Piştikten sonra ağzını kağıt havluyla kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz
*1 5 su bardağı pirinç
*2 su bardağı et suyu
*Kuşbaşı et
*1 adet soğan
*2 adet havuç
*1 baş sarımsak
*1520 adet badem(arzuya göre)
*Tereyağı ve zeytin yağı
*Tuz
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı 12 saat öncesinde pirinçimizi ıslatıyoruz Etlerimizi küçük küçük doğrayıp düdüklüde haşlıyoruz Suyunu kesinlikle dökmüyoruz çünkü pilavda kullanacağız Daha sonra soğanımızı yemeklik doğruyoruz Tenceremize biraz tereyağı birazda zeytin yağı döküp haşladığımız etleri kavuruyoruz sonra soğanları da atıp kavuruyoruz Ardından havuçlarımızı da ekliyoruz Biraz kavrulduktan sonra pirinçimizi ve bademlerimizi ekliyoruz 2 su bardağı et suyumuzu döküyoruz Tuzunu da ilave edip ortasına bir baş sarımsağı koyup pişmeye bırakıyoruz Piştikten sonra ağzını kağıt havluyla kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz