Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1 5 su bardağı pirinç
*2 su bardağı et suyu
*Kuşbaşı et
*1 adet soğan
*2 adet havuç
*1 baş sarımsak
*1520 adet badem(arzuya göre)
*Tereyağı ve zeytin yağı
*Tuz

Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı 12 saat öncesinde pirinçimizi ıslatıyoruz Etlerimizi küçük küçük doğrayıp düdüklüde haşlıyoruz Suyunu kesinlikle dökmüyoruz çünkü pilavda kullanacağız Daha sonra soğanımızı yemeklik doğruyoruz Tenceremize biraz tereyağı birazda zeytin yağı döküp haşladığımız etleri kavuruyoruz sonra soğanları da atıp kavuruyoruz Ardından havuçlarımızı da ekliyoruz Biraz kavrulduktan sonra pirinçimizi ve bademlerimizi ekliyoruz 2 su bardağı et suyumuzu döküyoruz Tuzunu da ilave edip ortasına bir baş sarımsağı koyup pişmeye bırakıyoruz Piştikten sonra ağzını kağıt havluyla kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt