Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1 buçuk su bardağı pirinç
*200 gr dana eti
*2 adet havuç
*1 kuru soğan
*1 çay kaşığı tane kimyon(zira)
*Bir çimdik safran
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 bardak kemik suyu
*Tuz

Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
Öncelikle pirinçi suya ıslayın 1 saat suda dursun daha sonra yıkayıp süzün Etleri minik minik doğrayın Tavaya tereyağı ve sıvı yağın ekleyin Etleri de ekleyip kavurun İnce doğranmış soğanları etlerin üzerine ekleyin ve kavurmaya devam edin Havuçları küçük küçük doğrayıp onuda kavurun Safranı küçük bir kasenin içinde az bir suyla bekletin Pirinçleri de tavaya ekleyip kavurmaya devam edin Tuzunu ekleyin Üzerine iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin Kemik suyunu ve safranı da pilava ekleyin En son tane kimyonu pilavın üstüne serpiştirin Altını açıp kapağını kapatmadan göz göz olana kadar pişirin Suyunu tamamen çekmeden önce altını kısıp kapağını kapatın Birazda öyle pişirip altını kapatın Dinlenince servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
 
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt