iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 buçuk su bardağı pirinç
*200 gr dana eti
*2 adet havuç
*1 kuru soğan
*1 çay kaşığı tane kimyon(zira)
*Bir çimdik safran
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 bardak kemik suyu
*Tuz
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
Öncelikle pirinçi suya ıslayın 1 saat suda dursun daha sonra yıkayıp süzün Etleri minik minik doğrayın Tavaya tereyağı ve sıvı yağın ekleyin Etleri de ekleyip kavurun İnce doğranmış soğanları etlerin üzerine ekleyin ve kavurmaya devam edin Havuçları küçük küçük doğrayıp onuda kavurun Safranı küçük bir kasenin içinde az bir suyla bekletin Pirinçleri de tavaya ekleyip kavurmaya devam edin Tuzunu ekleyin Üzerine iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin Kemik suyunu ve safranı da pilava ekleyin En son tane kimyonu pilavın üstüne serpiştirin Altını açıp kapağını kapatmadan göz göz olana kadar pişirin Suyunu tamamen çekmeden önce altını kısıp kapağını kapatın Birazda öyle pişirip altını kapatın Dinlenince servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*1 buçuk su bardağı pirinç
*200 gr dana eti
*2 adet havuç
*1 kuru soğan
*1 çay kaşığı tane kimyon(zira)
*Bir çimdik safran
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 bardak kemik suyu
*Tuz
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
Öncelikle pirinçi suya ıslayın 1 saat suda dursun daha sonra yıkayıp süzün Etleri minik minik doğrayın Tavaya tereyağı ve sıvı yağın ekleyin Etleri de ekleyip kavurun İnce doğranmış soğanları etlerin üzerine ekleyin ve kavurmaya devam edin Havuçları küçük küçük doğrayıp onuda kavurun Safranı küçük bir kasenin içinde az bir suyla bekletin Pirinçleri de tavaya ekleyip kavurmaya devam edin Tuzunu ekleyin Üzerine iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin Kemik suyunu ve safranı da pilava ekleyin En son tane kimyonu pilavın üstüne serpiştirin Altını açıp kapağını kapatmadan göz göz olana kadar pişirin Suyunu tamamen çekmeden önce altını kısıp kapağını kapatın Birazda öyle pişirip altını kapatın Dinlenince servis yapabilirsiniz Afiyet olsun