iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*2, 5 su bardağı et suyu veya su
*12 çay bardağı sıvı yağ
*250 gr Kuşbaşı et
*2 adet orta boy soğan
*1 adet orta boy havuç,
*Tuz
*Karabiber
*kimyon (Aktarlardan çekilmemiş kimyon alırsanız daha aslına uygun olur)
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı İlk önce pirinçimizi yıkayıp sıcak su da beklemeye alalım Daha sonra Tencereye sıvı yağın yarısını koyup etleri ekleyelim Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım Uzun uzun doğranmış soğanları, havucu ekleyip 23 dakika daha kavuralım Etlerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ekleyip tuzunu, karabiberini ayarlayarak yumuşayana dek pişirelim
Tencereyi ateşten alalım Pirinçleri, yıkayıp suyunu iyice süzelim Bir tencereye kalan sıvı yağı alıp pirinçleri ekleyerek şeffaflaşana dek kavuralım
Sıcak et suyunu ekleyip tuzunu ayarlayalım Etli harcı ilave edip arzuya göre kavrulmuş bademleri koyalım
Pilavı ağır ateşte, pirinçler suyunu çekene dek pişirelim
Ocaktan alıp 1520 dk Demlendirelim Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*2, 5 su bardağı et suyu veya su
*12 çay bardağı sıvı yağ
*250 gr Kuşbaşı et
*2 adet orta boy soğan
*1 adet orta boy havuç,
*Tuz
*Karabiber
*kimyon (Aktarlardan çekilmemiş kimyon alırsanız daha aslına uygun olur)
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı İlk önce pirinçimizi yıkayıp sıcak su da beklemeye alalım Daha sonra Tencereye sıvı yağın yarısını koyup etleri ekleyelim Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım Uzun uzun doğranmış soğanları, havucu ekleyip 23 dakika daha kavuralım Etlerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ekleyip tuzunu, karabiberini ayarlayarak yumuşayana dek pişirelim
Tencereyi ateşten alalım Pirinçleri, yıkayıp suyunu iyice süzelim Bir tencereye kalan sıvı yağı alıp pirinçleri ekleyerek şeffaflaşana dek kavuralım
Sıcak et suyunu ekleyip tuzunu ayarlayalım Etli harcı ilave edip arzuya göre kavrulmuş bademleri koyalım
Pilavı ağır ateşte, pirinçler suyunu çekene dek pişirelim
Ocaktan alıp 1520 dk Demlendirelim Afiyet olsun