iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*250 gram tavuk bonfile
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 adet büyük soğan
*4 adet sivri biber
*1 yemek kaşığı salça
*1 su bardağı tavuk suyu
*3 su bardağı sıcak su
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*1 çay bardağı sıvı yağ
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı İlk olarak soğanlar küp küp doğranıp biraz kavrulur, daha sonra biberler eklenip soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Tavuk bonfile kuşbaşı doğranıp soğan ve bibere eklenip kavrulur ,salça eklenip kavrulmaya devam edilir Daha sonra sırasıyla nohut pirinç baharatlar eklenip ,kavrulmaya devam edilir En son tavuk suyu ve sıcak su eklenip ocağın altı kısılarak pişmeye bırakılır Dinlendikten sonra servise hazırlanır afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*250 gram tavuk bonfile
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 adet büyük soğan
*4 adet sivri biber
*1 yemek kaşığı salça
*1 su bardağı tavuk suyu
*3 su bardağı sıcak su
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*1 çay bardağı sıvı yağ
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı İlk olarak soğanlar küp küp doğranıp biraz kavrulur, daha sonra biberler eklenip soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Tavuk bonfile kuşbaşı doğranıp soğan ve bibere eklenip kavrulur ,salça eklenip kavrulmaya devam edilir Daha sonra sırasıyla nohut pirinç baharatlar eklenip ,kavrulmaya devam edilir En son tavuk suyu ve sıcak su eklenip ocağın altı kısılarak pişmeye bırakılır Dinlendikten sonra servise hazırlanır afiyet olsun