iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı pirinç
*4 su bardağı sıcak su
*1 büyük boy domates
*1 orta boy soğan
*3 diş sarımsak
*2 tane havuç
*5 yemek kaşığı yağ
*1, 5 yemek kaşığı kuş üzümü
*500 gram kuşbaşı dana eti
*Tuz, karabiber
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı 3 bardak suyu kaynamış suda 20 dk bekletelim Nişastasının iyi çıkması içinPilavı pişireceğimiz tencereye 5 yemek kaşığı yağ koyalım Yağ ısınınca, küçük küçük doğradığımız etleri atalım Eti biraz pişince, ince ince doğradığımız yemeklik soğan ve sarımsağı koyalım 1015 dk soteleyip Havuç ve domatesini koyalım 10 dk ta böyle soteleyip kuş üzümü, tuz ve biraz karabiberini atalım Nişastasını aldığımız pirinçleri koyup, suyunu dökelim Ve altı kısık ateşte pişmeye bırakalım Piştikten sonra üzerine biraz daha karabiber atıp kâğıt havlu sererek 2025 dk demlendirelim Sonra dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
*3 su bardağı pirinç
*4 su bardağı sıcak su
*1 büyük boy domates
*1 orta boy soğan
*3 diş sarımsak
*2 tane havuç
*5 yemek kaşığı yağ
*1, 5 yemek kaşığı kuş üzümü
*500 gram kuşbaşı dana eti
*Tuz, karabiber
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı 3 bardak suyu kaynamış suda 20 dk bekletelim Nişastasının iyi çıkması içinPilavı pişireceğimiz tencereye 5 yemek kaşığı yağ koyalım Yağ ısınınca, küçük küçük doğradığımız etleri atalım Eti biraz pişince, ince ince doğradığımız yemeklik soğan ve sarımsağı koyalım 1015 dk soteleyip Havuç ve domatesini koyalım 10 dk ta böyle soteleyip kuş üzümü, tuz ve biraz karabiberini atalım Nişastasını aldığımız pirinçleri koyup, suyunu dökelim Ve altı kısık ateşte pişmeye bırakalım Piştikten sonra üzerine biraz daha karabiber atıp kâğıt havlu sererek 2025 dk demlendirelim Sonra dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz
Afiyet olsun