iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 tane kuru soğan
*3 tane havuç
*200 gr tavuk göğsü
*1,5 su b pirinç
*yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 kaşık tereyağı
*tuz
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
Eti kuşbaşı doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz Etler kavrulunca ince doğranmış havuçlarımızla 4’e böldüğümüz soğanımızı da etlerimizin üzerine koyup ikisini biraz daha kavuruyoruz Malzemelerimiz güzelce yumuşayınca pirincimizi de ekleyip tuz koyuyoruz Son kez pirinçlerimizle kavuruyoruz ve yüzüne çıkacak kadar suyunu koyuyoruz Kapağını kapatıp pilavımızın suyunu çekmesini bekliyoruz*Suyunu çekince pilavımız hazır
*1 tane kuru soğan
*3 tane havuç
*200 gr tavuk göğsü
*1,5 su b pirinç
*yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 kaşık tereyağı
*tuz
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
Eti kuşbaşı doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz Etler kavrulunca ince doğranmış havuçlarımızla 4’e böldüğümüz soğanımızı da etlerimizin üzerine koyup ikisini biraz daha kavuruyoruz Malzemelerimiz güzelce yumuşayınca pirincimizi de ekleyip tuz koyuyoruz Son kez pirinçlerimizle kavuruyoruz ve yüzüne çıkacak kadar suyunu koyuyoruz Kapağını kapatıp pilavımızın suyunu çekmesini bekliyoruz*Suyunu çekince pilavımız hazır