Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1 adet tavuk göğsünün yarısı
*1 tane havuç
*1 tane soğan
*15 bardak pirinç
*2 buçuk bardak su
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Tuz

Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Herkese sağlıklı mutlu huzurlu günler
Bu tarif kuzenimin eltisi Özbekistanlı bir gelinin tarifi kırmızı etle yapıyormuş ama biz tavuklusunu daha çok seviyoruz Tabi her insanin tarifi farklıdır Bu da onun tarifi Önemli bir puf noktası var sebzeler iyice kavrulmalı yoksa çiğ sebze kokuyor
Yarın aksam ki tarifiniz Özbek pilavı olur inşAllah
Şimdi tarife geçelim
önce göğüs etinin minik küpler şeklinde doğrayalım Sonra pilav tavasına alalım üzerine biraz sıvı yağ dökelim rengi beyazlaşana kadar karıştıralım Sonra kapağını kapatalım suyunu salıp çekene kadar kendi kendine pişsin suyunu çektikten sonra kızarmaya başlıyor Hafif kızartalım daha lezzetli oluyor Sonra yağını süzdürüp bir tabağa alalım Bu yöntemi kendim keşfettim İsteyen haşlayıp didikleyebilir ama lezzeti aynı olmaz
Tenceredeki yağa bir kaşık tereyağ ekleyip incecik doğranmış soğanları kavuralım çok iyi kavuralım Ben biraz fazla kavurdum
Sonra havuçları ekleyelim suyunu çekene kadar iyice kavuralım ardından yıkanan pirinçleri ekleyelim tuz ve bir kaç damla limon damlası katıp kavurmaya başlayalım
Bir kaç dk kavrulduktan sonra tavukları ekleyelim ve karıştıralım ardından suyunu ekleyelim Pirinç ölçüsünden bir ölçü fazla su ekliyoruz Kaynayınca en küçük göze en kısık ayarda pilavı pişiriyoruz
Ben pilavımı çelik tencerede yaptığım için kavurma işlemi bittikten sonra çelik tencereye aldım suyunu orada ekledim
Çelik tencere ısıyı uzun zaman sakladığı için pilav lokum gibi ve tane tane oluyor
Afiyet olsun

858,496Konular
982,168Mesajlar
30,108Kullanıcılar
MudavaSon üye
Üst Alt