iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 orta boy soğan
*1 büyük havuç
*500 gr kuşbaşı doğranmış pirzola
*1 kase pirinç
*1 kase su
*1 kase et suyu
*tuz
*karabiber
*1 çorba kaşığı tereyağı
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle kuşbaşı doğranmış et suyunu çekene kadar kavrulur Yumuşak kıvama gelene kadar pişirilir
Başka bir tencerede küp küp doğranmış soğan yağda pembeleşene kadar kavrulur Üzerine kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç atılır ve yumuşayana kadar karıştırılır Havuçlar yumuşayınca yıkanmış pirinçler atılır ve kısa süre karıştırılır
Üzerine kavrulmuş eti, tuzunu, kaynar su ve et suyu dökülür Yaklaşık 20 dakika suyunu çekene kadar pişirilir 15 dakika demlendikten sonra karabiberle servis edilir
*1 orta boy soğan
*1 büyük havuç
*500 gr kuşbaşı doğranmış pirzola
*1 kase pirinç
*1 kase su
*1 kase et suyu
*tuz
*karabiber
*1 çorba kaşığı tereyağı
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle kuşbaşı doğranmış et suyunu çekene kadar kavrulur Yumuşak kıvama gelene kadar pişirilir
Başka bir tencerede küp küp doğranmış soğan yağda pembeleşene kadar kavrulur Üzerine kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç atılır ve yumuşayana kadar karıştırılır Havuçlar yumuşayınca yıkanmış pirinçler atılır ve kısa süre karıştırılır
Üzerine kavrulmuş eti, tuzunu, kaynar su ve et suyu dökülür Yaklaşık 20 dakika suyunu çekene kadar pişirilir 15 dakika demlendikten sonra karabiberle servis edilir