Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özdemir Sabancı Suikasti

Özdemir Sabancı Suikasti

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Özdemir Sabancı
Özdemir Sabancı Suikasti

Türk İs Adamı

Tarsus Amerikan Lisesi'nde okuduktan sonradan Manchester Üniversitesi'nde (UMIST) kimya mühendisliği eğitimi aldı sonradan İsviçre'de Kimya mühendisliği alanında ihtisas sahibi oldu

Sabancı Holding bünyesindeki en büyük sanayi birimlerinden olan Sasayı kurdu ve geliştirdi Otomotive aleyhinde özel bir ilgisi bulunan Sabancı Temsa'da Mitsubishi Maraton otobüsleri minibüsleri ve ticari araçlarının üretimini sağladı

Toyota'yı Türkiye'de % 5050 ortaklıkla bir otomobil fabrikası kurmaya ikna etti ve Toyota dünyadaki ilk karşılıklı imal tesisini kurdu Sabancı Holding bünyesindeki Sasa Temsa Toyotasa Pilsa Yazakisa Sapeksa ve Akkardansa şirketleri de Özdemir Sabancı'ya bağlıydı

9 Ocak 1996'da DHKPC militanları Fehriye Erdal İsmail Akkol ve Mustafa Duyar kadar Sabancı Merkezi'nde uğradığı silahlı saldırıda Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve Sekreter Nilgün Hasefe'yle birlikte yaşamını yitirdi2 Sabancı Center binasında çalışan ve öteki iki katilin binaya girmesini karşılayan Fehriye Erdal 3 Kasım 1996'da meydana gelen Susurluk Kazasında ölen polis müdürü Hüseyin Kocadağ'ın tavassutuyla işe alınmıştı

Ölümünün peşinde
Ölümünün arkasından Toyoto Motor Co Türkiye'deki kuruluşun Sabancı grubundaki tüm hisselerini devraldı Halen Toyota Türkiye (TMMT) bahçesinde bir heykeli bulunmaktadır

Sabancı'nın katili Mustafa Duyar 15 Şubat 1999 tarihinde Afyon E Tipi Kapalı Cezaevi'nde meydana çıkan bir isyanda Karagümrük çetesi mensuplarınca kaldığı 5A koğuşunda tabancayla vurularak öldürüldüCan Dündar'ın iddialarına kadar Duyar'ın suikast ile ilgili konuşmak istemesi üstüne bakanlıktan mülâkat izni dargın ama Can Dündar'ın oluşturacağı mülâkat Canice ve Tevkifevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun kadar mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle engellenmiştir Röportajı engelleyen Ertosun Karagümrük çetesinin Afyon'a nakline müsade vermiş çete Afyon'a geldikten iki hafta daha sonra Duyar'ı öldürmüştür

Ergenekon iddianamesinin kanıt klasörlerinde de bulunan ve 2 Eylül 2008 tarihinde basına da yansıyan bir videoda Karagümrük çetesi lideri Nuri Ergin'in sekiz yıl önce cezaevinde çıkardıkları ayaklanma esnasında çekilen ve Özdemir Sabancı suikastının faili Mustafa Duyar'ı öldürme emrini kendisine Tuğgeneral Veli Küçük'ün verdiğini söylediği görülmüştür

«Bu devlet bana Mustafa Duyar'ı öldürttü ben öldürdüm Acilen canlı söylüyorum Veli abiyi ara Veli Küçük'ü ara Bizi sor! Diğer bir şey söylemiyorum Allah'a itimat olun!» *

858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt