iltasyazilim
FD Üye
Özel Elbasan Tava tarifi
için Malzemeler :
750 gr parça kuzu eti 100 gr margarin 2 orta boy soğan 1 yemek kaşığı salça 2 diş sarımsak 4 su bardağı su Kekik, Karabiber, Tuz Sos Malzemesi: 1 su bardağı un 50 gr margarin 100 gr kaşar peynir 1 Lt süt 2 yumurta Tuz Özel Elbasan Tava
yemeğinin hazırlanışı:
Etleri 1 Lt suda 50 gr margarinle birlikte, 1 saat haşlayın Soğuduktan sonra etleri sudan alın ve lif, lif ayırın
50 gr margarini tencerede kızdırın, ince kıyılmış soğanları kavurun, et, tuz, karabiber, kekik, salça ve doğranmış sarımsağı ilave ettikten sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirin Ateşten alarak porsiyonluk öbekler halinde tepsiye koyun
Sos için yağ, un ve tuzu birlikte 5 dakika kavurun, üzerine soğuk sütü ve yumurtayı ekleyin iyice karıştırarak pişirin Öbeklerin üzerine sosu dökerek ve kaşar peynir serpiştirerek, 180 derece fırında 15 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapın
için Malzemeler :
750 gr parça kuzu eti 100 gr margarin 2 orta boy soğan 1 yemek kaşığı salça 2 diş sarımsak 4 su bardağı su Kekik, Karabiber, Tuz Sos Malzemesi: 1 su bardağı un 50 gr margarin 100 gr kaşar peynir 1 Lt süt 2 yumurta Tuz Özel Elbasan Tava
yemeğinin hazırlanışı:
Etleri 1 Lt suda 50 gr margarinle birlikte, 1 saat haşlayın Soğuduktan sonra etleri sudan alın ve lif, lif ayırın
50 gr margarini tencerede kızdırın, ince kıyılmış soğanları kavurun, et, tuz, karabiber, kekik, salça ve doğranmış sarımsağı ilave ettikten sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirin Ateşten alarak porsiyonluk öbekler halinde tepsiye koyun
Sos için yağ, un ve tuzu birlikte 5 dakika kavurun, üzerine soğuk sütü ve yumurtayı ekleyin iyice karıştırarak pişirin Öbeklerin üzerine sosu dökerek ve kaşar peynir serpiştirerek, 180 derece fırında 15 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapın