Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özel Jetinde 1,3 Ton Uyuşturucu Yakalanan Şeyhmus Özkan, Savcılığın İtirazı Üzerine Tutuklandı

Özel Jetinde 1,3 Ton Uyuşturucu Yakalanan Şeyhmus Özkan, Savcılığın İtirazı Üzerine Tutuklandı

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
s-6bbab443dffabe15c49c3887a5a25e46cb3f411e.jpg

Brezilya’da 1,3 ton uyuşturucunun yakalandığı özel jetin sahibi ACM Holding işvereni Şeyhmus Özkan, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı. Özkan, tabirinde suçlamaları kabul etmedi.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın aktardığına nazaran Brezilya’da 1,3 ton uyuşturucunun tespit edildiği özel jetin sahibi ACM Holding işvereni Şeyhmus Özkan, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı. 

Özkan, sözünde suçlamaları kabul etmedi.

Ne olmuştu?

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde faaliyet gösteren ACM Holding’in sahibi olduğu ve bir periyot Başbakanlık tarafından kullanılan CET uçağıyla 4 Ağustos 2021’de Brezilya’dan Belçika’nın başşehri Brüksel’e 1,3 ton uyuşturucu unsur taşınmak istenmişti. 

Brezilya polisinin düzenlediği operasyonla uçağa içindeki uyuşturucularla birlikte el konulmuştu. 

Uçağı kiraladığı belirtilen İspanyol Gonzales Valdez, tutuklu bulunduğu Brezilya’da cezaevinde kanser hastalığından hayatını yitirmişti. 

Uçağın pilotu Veli D., Brezilya’da yaklaşık 5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmiş ve döndüğü Türkiye’de tutuklanmıştı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, soruşturma kapsamında uçağın sahibi olan ACM Holding’in işvereni Şeyhmus Özkan’ın ortasında bulunduğu 7 kişi gözaltına alınmıştı. 

Uçağı, İspanyol Valdez’e 160 bin Euro karşılığında kiraladığı belirlenen Özkan, uyuşturucu unsur ticareti yapma yahut yer sağlama savıyla tutuklama istemiyle sevk edildi, nöbetçi hakimlik tarafından isimli denetim kararıyla 30 Aralık’ta özgür bırakıldı. 

Soruşturmayı yürüten savcılık, bu karara itiraz etti.

Şeyhmus Özkan’ın tabirinde neler söyledi?

Tekrar gözaltına alınan Şeyhmus Özkan, bugün Küçükçekmece 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. 

Buradaki savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Özkan, 33 yıllık bir firma olduklarını, yılda 25 bin uçuşu opere ettiklerini kaydetti. 

Hava taksiyi herkese kiraya verdiklerini söz eden Özkan, kendisini şöyle savundu:

'Kim isterse uçağı kiralayabilir. Herkes bu uçağı kiralayabilir. Brezilya’da yaşanmış olay. Ben bu şirketin idare konseyi lideri olarak ne yakınında ne de uzağında yokum. Basında çıkan haberler uçağın devlet uçağı olmasından ötürü, pilotumuz Brezilya’da beraat etmiştir. Lakin Türkiye’ye geldiğinde gözaltına alınıp tutuklanmıştır. 120 gün Latin Amerika cezaevlerinde berbat kurallarda kaldığından ötürü psikolojisi bozulmuştur. Bu sebepten ötürü sağlıklı söz verememiştir.'

Kabahat yerinin Brezilya olduğunu kaydeden Özkan, Türkiye’de 5 ay sonra gözaltına alındıklarını anımsattı. Tüm yöneticilerinin kıymetli bir eğitim seviyesinde bireyler olduklarını, hiçbirinin adliyelik işinin olmadığını kaydeden Özkan, şunları söz etti:

'Ben ve çalışanımın bu olayla uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Bu müddet içerisinde imkânlarım olmasına karşın yurt dışına kaçmadım, kaçma teşebbüsüm olmadı. Yurt dışına çıkmıştım lakin geri geldim. Büyük bir holding yönetiyorum. Yüzlerce çalışanımız var. Bu olay bizi hem madden hem de manen yaralamıştır. Dün de basında çıkan temelsiz haberler yüzünden mahalle baskısı olduğunu düşündüğüm bir duruma uğradığımı düşünüyorum. Suçlamalar asılsızdır, özgür bırakılmamı talep ediyorum.'

Hâkim tutukladı

Tabirin akabinde nöbetçi hâkim, Özkan’ın tutuklanmasına karar verdi. Kararda, 'kuvveli hata kuşkusunun varlığını gösteren kanıtlar, A.B.B. isimli kişinin sözü, yakalanan uyuşturucu unsurun ölçüsü ve kanıtların tam olarak toplanmaması ve şüphelinin kaçma ihtimalinin bulunması' üzere nedenler tutuklama münasebeti yapıldı.

Şeyhmus Özkan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve iş insanı Ethem Sancak ile çekilmiş fotoğrafları dün kendisine ilişkin Instagram hesabından paylaşılmış, daha sonra bu fotoğraflar silinmişti.

858,496Konular
981,769Mesajlar
29,848Kullanıcılar
forexsaplarSon üye
Üst Alt