
Tam zamanı! İç ferahlatan, lezzet dolu bir cheesecake tarifiyle karşınızdayız. Üstelik yapımı da çok kolay. Kim bir dilim limonlu cheesecake’e hayır diyebilir ki! @peymankuruyemis
Limonlu Cheesecake
Taban için:
100 gram tahıllı bisküvi
6-7 adet Peyman Bahçeden hurma
7 yemek kaşığı/100 gram eritilmiş tuzsuz tereyağı
1/2 SB Peyman Bahçeden çiğ ceviz
Cheesecake dolgusu için:
200 gram labne
300 gram taze peynir
2 YK un
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı süzme yoğurt
3/4 SB Peyman Bahçeden dut kurusu
2 limon kabuğu rendesi
3 yumurta, oda sıcaklığında
Limon sos için:
2 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı su
3 yemek kaşığı bal
1 tutam zerdeçal
2 limonun kabuğu
1 yemek kaşığı nişasta
İlk olarak fırını 160 derecede ısıtın.
Tereyağını ısıttın. Önce bisküvi, Peyman Bahçeden hurma ve çiğ cevizi rondodan geçirin. Sonra tereyağını ekleyin ve tekrardan rondoyu çalıştırın. Kum gibi olan karışımı kalıba yayın. Düzleştirmek için ölçü kabımı kullanın. Cheesecake harcını yapana kadar buzdolabında bekletin.
Cheesecake harcı için, dutları blenderdan geçirin. Peynirleri yumuşatmak için çırpın. Un ilave edip çırpmaya devam edin. Limon suyu, limon kabuğu, toz dut kurusu ve süzme yoğurdu da ilave edip çırpın. Yumurtaları tek tek kırıp çırpın. Harcı bekletmeden bisküvi tabanının üzerine dökün. Bir tepsiye aldın. Yanına da 1 su bardağı su koyun ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 55 dakika pişirin. Süre bitince hemen kapağı açmayın. 15 dakika bekletin. Sürenin sonunda fırın kapağını hafif aralık bırakın ve bu şekilde de yarım saat bekletin. Sonrasında fırından çıkarttın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 2 saat soğuttun.
Limon sos için, bütün malzemeleri sos tenceresine dökün. 10-12 dakika orta-kısık ateşte çırparak pişirin. Sosu karıştırarak soğuttun ve cheesecake üzerine dökün. Limon dilimi ile süsleyin. Buzdolabında 2 saat daha soğuttuktan sonra dilimleyip servis edin.