elektronikci
FD Üye
Ülkemizdeki okuyan insan sayısı her geçen gün artarken, her yıl milyonlarca öğrenci üniversitelere kayıt yaptırmaya devam ediyor. Kimi öğrenciler ise istedikleri kısma devlet üniversitelerinde puanı yetmemesi sebebiyle yahut daha farklı sebeplerle özel üniversiteleri tercih ediyor.
Ülkece içinde bulunduğumuz ekonomik durumlar sonrası, pek çok şeyle birlikte özel üniversite fiyatlarına de artırım yapıldığı tez edildi. Tabii ki bu türlü bir durum hayli olağan. Lakin kimi üniversitelerin kayıt kampanyaları sırasında bulundukları vaatlerin tutulmadığı da ortaya atılan argümanlar ortasındaydı. Gelin, savların ayrıntılarına ve toplumsal medyadan yapılan paylaşımlara birlikte bakalım.
Yüzde 250-300'e varan artırım yapıldığı argüman edildi
Twitter’da bugün akşam saatlerinde başlatılan etiketlerde, çok sayıda öğrenci Doğuş ve Beykent üniversiteleri başta olmak pek çok üniversitenin eğitim fiyatlarına yüksek ölçüde artırım yaptığını sav etti. Yapılan paylaşımların kimilerinde bir devirlik eğitim fiyatına yüzde 250-300 ortası artırım yapıldığı argüman edildi. Öğrenciler yaptıkları paylaşımlarda kendilerine vadedilen “Okuduğun müddet boyunca eğitim fiyatı artışı yıllık %5’i geçmeyecek” sözlerinin tutulmasını istedi.
Geçtiğimiz yılın akabinde eğitim hayatına devam eden ve fiyatlarını yatırmak isteyen öğrenciler, karşılaştıkları görünümler karşısında toplumsal medyada adeta ateş püskürdü. Lakin argümanların gerçekliğiyle ilgili şimdi üniversiteler tarafından yapılan resmi bir açıklama yok.
İşte toplumsal medyada ortaya atılan argümanlardan kimileri ve gelen yansılar: