Özellikle Bu 10 Gıdada Tercih Organik Olmalı h 3Özellikle Bu 10 Gıdada Tercih Organik OlmalıhSebze ve meyve yetiştiriciliğinde ürünleri zararlı böceklerden korumak ve yüksek verim alabilmek adına kullanılan kimyasallar sağlığımız için tehlikeli olup, vücudumuza zarar vermektedir Bilhassa bazı ürünleri yetiştirirken daha fazla kimyasal kullanılmaktadır Bu ürünlerin yapıları gereği de ilaçlar daha artı absorbe edilmektedir İşte size bilhassa organiğini almanızı nasihat ettiğimiz ürünler; Şeftali; üzerine püskürtülen bütün kimyasal ilaçları absorbe eder Tek bir damla tarım ilacı bile çöpe gitmez Bütün hap şeftali bünyesinde kalır Organik olmayan bir şeftali %100 kimyasal hap atıklarına sahiptir Elma; tez büyümesi namına yoğun olarak kullanılan kimyasallar ile dünya organik olmama sıralamasındaki oranı %89 olarak belirlenmiştir Sadece bir ısırık elma 36 farklı kimyasal barındırabilir Dolmalık biber; kesintisiz bakıma ihtiyacı olan narin bir sebzedir Bilhassa karıncaları uzaklaştırmak için oldukça çok kimyasal kullanılır Dünya organik olamama sıralamasındaki oranı %86 olarak belirlenmiştir Kereviz; üstüne püskürtülmüş tarım ilaçlarının %94ünü bünyesinde tutan kereviz sağlığımızı en çok korkutma eden sebzelerdendir Nektarin; üzerinde %97 oranında kimyasal atık bulundu Dünya organik olamama sıralamasındaki oranı %84 olarak belirlenmiştir Çilek; organik olamama sıralamasındaki oranı %82 olarak belirlenmiştir Kiraz; yetiştirilirken en hoş görüntüyü vermesi için değişik kimyasallara maruz bırakılmaktadır Organik olamama sıralamasındaki oranı ise %75tir Armut; üretildiği ülke ve bölgeye kadar değişim gösterse de, dünya organik olamama sıralamasında aldığı oran %64nesil Ispanak; alıngan yapısı nedeniyle koruma amacıyla o kadar fazla kimyasaldan takviye alınır Kullanılan kimyasalların zararlı kalıntıları ise ıspanaklarla birlikte kalır Marul göbek; böceklerden gözetmek amacıyla kullanılan kimyasallar yapraklar aralarında harabeler bırakmaktadır kaynak: bitkiblog