Özge Özberk'e Tebrik Yağıyor HERKESTEN TEBRİK ALIYORUM 1548619585 1548619585 ozgeozberketebrikyagiyor5c4e0f465b219ozgeozberketebrikyagiyor5c4e0f465b219 http:wwwgeccecomserviceMakeThumbaspx?Image webimageshaberozgeozberk5kasim&w 415&Alt webimageshaberhaberlrg GEÇEN SEZON 5 BÖLÜMDE YAYINDAN KALDIRILAN “SİNEKLİ BAKKAL DİZİSİNİN YAPIMCISINDAN OYNAMADIĞI 8 BÖLÜMÜN PARASINI ELDE ETMEK İÇİN DAVA AÇAN ÖZGE ÖZBERK, “CÜMBÜR CEMAAT ÖNCÜLÜK YAPTIM DİYE BENİ TEBRİK EDİYOR DİYOR Kanal D’nin Ayvalık’ta çekilen dizisi “Yol Arkadaşımın Ülkü’sı Özge Özberk, son günlerde eski yapımcısı Pastel Film’in sahibi Yaşar İrvül’e açtığı davayla gündemde Özberk, geçen sezon başrolünü oynadığı ve 5 bölümde kaldırılan “Sinekli Bakkal dizisinin yapımcısıyla imza attığı 13 bölümlük anlaşmaya dayanarak oynamadığı 8 bölümün parasını istedi Özberk’in açtığı ve konusunda ilk farzedilen bu dava, oynadıkları diziler yayından kalkınca mağdur olan oyuncular aralarında da merakla peşine düşüp takip ediliyor Eski yapımcınıza dava açtıktan sonradan nasıl tepkiler aldınız? Aldığım tepkileri sana anlatamam Herkes, “Birilerinin öncü olması gerekiyordu gibi cümleler kuruyor Cümbür Cemaat öncülük yaptım diye beni tebrik ediyor Fakat ben öncü olayım düşüncesiyle bu davayı açmadım Adamakıllı avukatımın anlaşmamdaki haklarımı peşine düşüp takip etmesiyle bu koşul oluştu Anlaşmanızda bulunan madde sizin 13 bölümün ücretini oynamasanız bile almanız üstüne, yok mi? Tabii ancak, sözleşmede o kadar bir madde vardı Ben ekstra hiçbir şey yapmadım 5 birim her tarafında tüm ödemeleri yapımcı şirket gayet güzel yaptı Dizi bittikten daha sonra da sözleşmenin şartlarına göre hareket ettim Alacaklıydık ve bunu da istek ettik Diğer bir şey değil Sözleşmem 13 bölümlük Sözleşmemde dizi yayından kalktığı taktirde ve benim dışımda çoğalan bir durum olduğunda 13 bölümün parasını alma hakkımın bulunduğuna dair madde vardı Dizi yayından kaldırıldı, biz de yapımcı firmadan sözleşmenin gereğini yapmasını istedik Yapmayınca hukuki hakkımızı kullandık Yapımcı Yaşar İrvül, “Cesareti varsa, kanala dava açsın Biz de sonuçta mağdur olduk dedi Benim sözleşmem kanalla değil fakat, üretim şirketiyle Doğal olarak da muhatabım da onlar, değil mi? Sözleşmenizdeki bu madde daha önce de iş yaptığınız şirketlerle olan anlaşmalarınızda da var mıydı? Hayır, ilk önce anlaşmama böyle bir madde koydurduk ve başımıza da böyle bir şey geldi Sözleşmeyi avukatımla birlikte yaptık Görüşmeye avukatımla gittik Her maddeyi bir bir üretim şirketine okuduk ve karşıklıklı anlaşıp imzaları attık Diğer oyuncular da bu davaya sevindi, bu konuda kendinizi nasıl hissettiniz? Sahiden şöyle bir şey anlatmak gerek, yapılan o anlaşmaların maddeleri hiç de abes değil Ben bu işte en çok onu algı ettim İmza atılan ve hakkım olan bir şeyin anlamsız bir şey olmadığını savunuyorum Gerçekten çok da büyütülecek bir koşul yok Yasal olarak alacaklıyız, bunun üzerinden de hakkımızı talep ettik İçim birazcık buruk “Yol Arkadaşımda oyunculara yüzde 25, teknik ekibe ise yüzde 10 ücret indirimi yapılacağı konuşuluyor? Sizden indirim istediler mi? Evet, herkesten indirim istediler Rakam olarak bana kesin bir şey söylenmedi, sanırım konuşuluyor o hâlâ Yapımcımız Tomris Hanım (Giritlioğlu) bu konuyla ilgili görüşmelerine devam ediyor İndirim talebine uymayan oyuncular da var ve onlar dizi kadrolarından çıkarılıyor Sizin için şart ne olacak, indirim isteğini kabul edecek misiniz? İşimi o kadar fazla seviyorum ki, isteyerek ne olursa olsun, iş devam etsin diye kabul ederim Orada koskocoman bir emek veriliyor Çok ucuz paralara da orada canla başla çalışan arkadaşlarımız var ve onlar aile geçindiriyorlar O yüzden azıcık haksızlık oldu İçimiz birazcık buruk Ne diyeyim ki? Lakin yani üzerime düşen neyse onu yapacağım Ben bir işe baş koyduysam, o meslek için ne gerekiyorsa yaparım Bu meslek de böylece “Yol Arkadaşımın yayından kalkma ihtimali var mı? Böyle bir dedikodu da dolaşıyor ‘Diziniz yayından kaldırılıyormuş diye telefon açanlar oldu ama benim bildiğim bizim devam edeceğimiz biçiminde ama ileriki dönemde neler olur bilmiyorum id Bebek planını erteledik “Eşiniz Hayim Sadioğlu’yla bebek planlarınızı bile ertelediniz Evet, geçen sezon fiilen anında yeni bir diziye başlamayı planlamıyordum fakat dizinin senaryosunu fazla beğendiğim için bütün planlarımı erteledim Çocuk yapmayı fazla istiyorum, tez zamanda da olsun istiyorum lakin dizi çekimleri İstanbul dışarıya şimdilik Planımızı biraz daha erteledik İstanbul’a bir günlüğüne geliyorum Ayvalık’ta çekim yapıyorsunuz, İstanbul’da haftada kaç gün kalıyorsunuz? İstanbul’a sadece bir günlüğüne geliyorum Derhal dublajımı yapıp ertesi gün yeniden Ayvalık’a gidiyorum İstanbul’da geçirdiğim gün de fazla yoğun geçiyor Ailemi bile şiddet görüyorum Olsun lakin Yoğunum ama o kadar güzel bir meslek yapınca her şeye değiyor Şikayetçi değilim yani, çok lakin fazla mutluyum Bu farkındaysan sesime bile yansıyor (Gülüyor) AROG dünya çapında bir iş Rol aldığınız AROG 5 Aralık’ta vizyona giriyor Onun heyecanını yaşıyor musunuz? Hem de nasıl Beni filmin başında ve finalinde göreceksiniz Finalde dublaj yaptığım bir anlatım bölümü vardı Oradan çıktığımda, elim ayağım titredi pek mucizevi olmuş ancak, hâlâ ona gülüyorum Fazla çok güzel, olağanüstü iyi bir film oldu Cem tekrar müthiş, dünya çapında bir işe imza attı Yine gişeleri sarsacaksınız yani? İnşallah, yine öyle olur Televizyongazetesi