Özgecan'ın katil zanlısı Fatih Gökçe'den kan donduran ifade 49925 49925 ozgecaninkatilzanlisifatihgokcedenkandonduranifade5c546a859ea02ozgecaninkatilzanlisifatihgokcedenkandonduranifade5c546a859ea02 167 302 indirjpg49925 Özgecan'ın katil zanlısı Fatih Gökçe'den kan donduran ifade indirjpg49925 Özgecan'ın katil zanlısı Fatih Gökçe'den kan donduran ifade Mersin Tarsus’ta katledilen Özgecan Arslan’ın üç katil zanlısından biri olan Fatih Gökçe’nin Jandarmada yarım bırakıp savcılıkta tamamladığı ifadesi gün yüzüne çıktı Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Jandarmada alınan ifadesinde asli fail Suphi Altındöken’in kendisinden yakıt ve bıçak istediğini, yanında gittiğinde Özgecan’ın ölmüş olduğunu iddia eden Gökçe, savcılıkta ise “Suphi, ‘Cesedi halı gibi bir şeyin içine saralım, evde dursun’ dedi Sonra vazgeçtiler Suphi arabaya bindi ve babasından bıçak istedi Çıktığında, elinde kesmiş olduğu maktule ait elleri gördüm Babasından poşet istedi Elleri poşete koydu diye ifade verdi Gökçe keza cesedin yakılması konusunda iki kişiyle konuşmadığını savunarak, “Onlara yer göstermedim O gün ben bende değildim Çok korktum, ne olduğunu hatırlamıyorum dedi Üç kavgacı alınan ilk ifadelerinde, “Mangaldan dönüyorduk diye müşterek yalan beyanda bulundu Fatih Gökçe, savcılıkta aralıksız ifadesinde, Suphi Altındöken’in kendisini aradığını, “Başım belada dediğini ve 5 TL’lik yakıt getirmesini istediğini söyledi Benzin almadan yola çıktığını ifade eden Gökçe, otobüse binip Altındöken’in yanında oturduğunu anlattı Yola bu vesileyle konuştuklarını kaydeden Gökçe, “Suphi’nin elinin yüzünün yaralı olduğunu gördüm ‘Hayırdır’ diye sordum ‘Geminin oradan bir cono aldım, beni soymaya çalıştı, yüzüme biber gazı sıktı, ben de vasıta konsolunda yer alan bıçağı salladım, birazcık boğuştuk, arkada yatıyor dediğini anlattı Otobüsün içerisi karanlık olduğu için arkasına baktığı halde cesedi göremediğini savunan Gökçe, “Araçta yoğun kan kokusu vardı Suphi’ye ‘Hastaneye götürelim’ dedim ‘Öldü, götürmemize lüzum yok’ dedi diye konuştu Altundöken’in, “Birisini ara, benzin iste dediğini, bunun üzerine arkadaşı Osman’ı arayarak, benzin getirmesini istediğini söyleyen Gökçe ifadesine şöyle devam etti: “Osman benzini getirdi Ben Suphi’nin aracından inerek, Osman’ın aracına bindim Suphi’ye ‘Eve gidiyorum, seni ararım’ dedim Biz Osman’la hareket ettikten sonra Suphi de aracıyla ayrıldı Eve geldim, peşimden Suphi geldi Benden bıçak istedi ‘Bıçak değil, sen git eve’ dedim Saat 2130 sıralarında Suphi’nin babası Necmettin Altındöken aradı ve beni evlerine çağırdı ‘KIZA NE YAPALIM’ DİYE KONUŞMAYA BAŞLADILAR “Çağırmaları üzerine aracımla Suphi’nin babasının evine gittim İkisi aynı evin içinde oturmaktadır Gittiğimde otobüs kapının önünde duruyordu Babası ve Suphi evden çıktı Üçümüz konuşurken ‘Kıza ne yapalım?’ diye konuşmaya başladılar Suphi, ‘Cesedi halı gibi bir şeyin içine saralım, evde dursun’ dedi Sonradan vazgeçtiler Suphi arabaya bindi ve babasından bıçak istedi Arabanın içine bindi Çıktığında, elinde kesmiş olduğu maktüle ait elleri gördüm Suphi babasından poşet istedi Elleri poşete koydu Bana 40 TL verdi, ‘Git yakıt al’ dedi ‘Bana bidon verin’ dedim Beyaz renkli bidonu getirdi ‘Sen benzin al, üniversitenin daha alçak göre buluşuruz’ dedi Ben aracımla T Petrol’den 20 TL’lik benzin aldım Suphi ve babası otobüsle bahse konu yere geldiler Ben önden gitmiştim, sonra onlar geldi Alman mezarlığına dürüst geldiğimizde inişte sol tarafta eski yol var, orayı işaret ettim ‘BEN BENDE DEĞİLDİM’ Gökçe, “Ben cesedin yakılması konusunda daha önce bir mülâkat yapmadım Onlara da yer göstermedim O gün ben bende değildim Fazla korktum, ne olduğunu hatırlamıyorum derken baba ve oğul Altındöken’in ifadelerini reddetti bu arada jandarma, Fatih Gökçe’nin T Petrol adlı şirketten benzin aldığı anın görüntülerine ulaştı Tutanakta, Gökçe’nin saat 2207’de petrol istasyonuna girdiği, 2208’de pompaların bulunduğu bölgeye ağzında sigara ve elinde beyaz bidonla geldiği, bidonun kapağını açıp pompacıya verdiği, parasını nakit ödediği benzini alarak 2209’da istasyondan ayrıldığı tespit edildi ILK İFADELERİ KARŞILIKLI: YEMEKTEN DÖNÜYORDUK sırası gelmişken olaydan derhal sonradan jandarmanın araçtaki kan lekeleri sebebiyle şüphelenerek gözaltına aldığı Necmettin ve Suphi Altındöken ile Fatih Gökçe’nin buradaki ilk ifadelerinde de müşterek bir yalan ifade üzerinde anlaştıkları görüldü Suphi Altındöken, cinayetten saatler sonra, 12 Şubat günü saat 0300’te verdiği ilk ifadesinde, akşam sekiz yolcuyla birlikte hareket ettiğini, Huzurkent’i geçtiğinde sürücü mahallinin yandaki koltukta oturan kişinin “Beni niçin indirmedin dediğini ve başına vurduğunu söyledi Aracı durdurup bu kişiye vurduğunu ve kafa attığını, yolcunun burnundan kan geldiğini anlattı Altındöken, “Bu sırada yanında oturan kız arkadaşı yüzümü cırmaladı Kızın yüzüne yumruk attım Kız dengesini kaybederek us üç dört defa tekmeledim sonradan bu iki şahsı araçtan indirip devam ettim dedi Benzer anda araçta iki yolcunun daha olduğunu söyleyen Altındöken, yolcuları bıraktıktan daha sonra babası Necmettin’i ve arkadaşı Fatih Gökçe’yi aradığını söyledi Üç birey Gökçe’nin evine artan bir şekilde tavuk yediklerini, peşinde evden çıktıklarını söyledi Çıkarken, Gökçe’nin evindeki benzin bidonunu “dönüş beleşe gelsin diye yanında aldığını anlatan Altındöken, “Araçta yer alan çuvalları, tavuk elde etmek için almıştım Amaç, arabayı kirletmesin diye Bidon da akaryakıt bidonuydu, yakıt kattığım bidon Paspastaki kan lekeleri de ağız dalaşı ettiğim şahıslara aitti, fakat kim olduğunu bilmiyorum dedi Baba Altındöken ise saat 0345’te alınan ifadesinde, o Sabah oğlu Suphi’nin kendisini arayarak, “Arkadaşıma yemek yemek yemeye gideceğim, kazanç misin dediğini, Alibey Mahallesi’ne gittiklerini, seyir halindeyken oğlunun, “Yolcuyla ağız dalaşı ettim dediğini belirtti Altındöken, “Aracın arkasına baktığımda herhangi bir şey görmedim Oğlum da bana bir şey söylemedi dedi Yolda jandarma tarafından durdurulduklarını gösteren Altındöken, “Aracın arka kapısını açtık Arkadaki paspasın üzerinde kanlar vardı Kan izlerini ilk kere o zaman gördüm Kan izlerinin ne olduğunu sordular, oğlum Suphi yolcuya ait olduğunu söyledi Kan izleriyle ilgili en küçük bir görgüm ve bilgim yoktur Ben de jandarmayla birlikte gördüm Oğlum da bana hiç bahsetmedi dedi Gökçe de Alibey Mahallesi’ndeki evinde mangal yaptıklarını, evden çıkarken Suphi Altındöken’e dört litre değin yakıt verdiğini söyledi giderken Altındöken’in herhangi bir tartışma olayından laf etmediğini anlatan Gökçe, iki araç halinde yola çıktıktan sonra jandarma göre durdurulduklarını belirtti Kaynak: Radikal İsmail Saymaz