CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'Benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir. Sezen Aksu Türk müziğinin kıymetli bir ismidir' açıklamasına ait olarak, 'Reiste geri vites yok diyenler dönüp dönüp izlesinler' sözlerini kullandı.
Sanatçı Sezen Aksu beş yıl evvel yayınladığı bir müziğinde geçen 'Selam söyleyin o bilgisiz Havva ile Adem'e' tabirleri nedeniyle amaç tahtasına oturtulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtimiz cuma günü mescitte 'Hz. Adem efendimize kimsenin lisanı uzanamaz. O uzanan lisanları yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir' sözlerini kullandı.
Erdoğan dün akşam katıldığı televizyon programında ise bu tabirleriyle ilgili olarak 'Burada çok açık net bir gerçeği ortaya koymakta yarar var. Benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir. Sezen Aksu Türk müziğinin değerli bir ismidir' dedi.
CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın bu çıkışını 'geri adım' olarak yorumladı. Özel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu tabirleri kullandı:
'Cümle alem biliyor ki mescitteki o kelamları Sezen Aksu için söyledin. Sonraki gün basında yer almasın diye Bağlantı Başkanlığı kendini paraladı... Artık: (R) Artık: Geri Vites (R)eiste geri vites yok diyenler dönüp dönüp izlesinler'
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.