Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özlem Tekin, Özlem Tekin Kimdir

Özlem Tekin, Özlem Tekin Kimdir
0
122

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Arzu Tekin hayatı
Açlık Tekin hakkında veri

18111971 Amerika California doğumlu olan Özlem Tekin, babası ProfDrTalat Tekin ’in Berkeley Üniversitesinde öğrenim görevlisi olması sebebiyle uzun bir süre Amerika´da kaldıİlk öğretime başlamadan önce Türkiye´ye (Ankara´ya) geldi
Birincil öğretimi Fransızca eğitim veren Tevfik Fikret Lisesi´nde bitirdi ve bu zaman her tarafında piyano dersleri aldıHacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı sınavlarına girdi ve klarnet bölümünü kazandıTüm konservatuar eğitimi baştan başa Ankara´da sahne çalışmaları yaptı Yaz dönemlerinde Bodrum ilk kez olmak üzere, farklı alanlara yönlendirilmiş tarzlarda (İngilizce pop, rock, heavy metal, punk, caz) müzik yaptıKonservatuardan 19911992 yılında mezun oldu Yankı gitara merakı olan Arzu kendi kendine bu aleti çalmayı öğrendi Öğrenmekle kalmadı Yankı gitarla besteler yapmaya başladı
İstanbul´daki Lokomotif grubundan aldığı öneri üzerine İstanbul´a geldiKısa bir vakit Lokomotif´le çalıştıktan daha sonra tamamen bayanlardan kurulu Volvox grubuna katıldı Şebnem Ferah ’ın da bulunduğu Volvox ile iki yıl nonstop müzik yaptılar daha sonra Arzu gruptan ayrılarak solo çalışmalara yöneldi Birincil solo albümü için Hakan Peker ’le anlaşan Istek, çalışmalara başladı
Ilk albümü Kime Ne 1996 yılında yayınlandıktan daha sonra Aşk Herşeyi Affeder mibüyük yankı uyandırdı Fazla Üzgünüm Istemeden Seni Dün Gece Aldattımgibi cesur sözlerle başlayan şarkı, aldatmaya dayalı ve kadın erkek ilişkileri odaklı şarkılara yeni boyutlar kazandırdı Ilk kere bir bayan bu dek açık yüreklilikle aldatını ifade ediyor ve hemencecik peşinde aşkın bunu affedip affetmeyeceğini sorguluyordu Albümde acayip sözlere sahip olan şarkı bir tek “Aşk her şeyi Affeder Mi değildi Mecburi evliliklere “böyle zorla nikah olmaz ancak değil mu sevdiğin diye haykıran DUVAKSIZ GELİN, “ümidi değil kimden takviye dilesin, hiç mi sevmez anacığına dönesin diyerek sokak çocuklarının hayatını sorgulayan CÜMBÜR CEMAAT ŞANSLI DOĞMUYOR, “kurşunlar sizin olsun, kurusun gözler diyerek ayaklanma ettiği SEBEPSIZ SAVAŞ albümün ön plana çıkanlarındandı Alternatif Pop adını verdiği müziği ile Özlem Tekin o yıllarda kuşkusuz yeni bi kulvar açtı, ve pop müziğe öbür bir perspektif getirdi Cem Yılmaz ’ın da davetli olarak “Yar Bana Varmadı en sevilen çalışmalarından biri oldu
Aradan geçen zamaNda dünyadaki elektronik akımı ile birlikte Açlık Tekin ’in müzikal zevklerinde de bazı şartların değişmesi meydana geldi, dolayısı ile bir sonraki albümün de elektronik müziklerden payını alması zaruri oldu İkinci albüm ÖZ, hiçbir canlı enstrumanın kullanılmadığı, ayrıntılarıyla elektronik müzikle yapılmış Türkiye ’nin ilk albümü olma özelliğine sahipti Sevgilisini öldürüp, ormanda gömmeye giden kadını canlandırdığı birincil klip Bahar ile Arzu Tekin, yine herkesi ayağa kaldırdı ÖZ albümünün en büyük hitlerinden olan BAHAR şarkısının sözü ve müziği de tıpatıp aşk her şeyi affeder mi gibi BARLAS a aitti İkinci klip ise Levent semerci yönetmenliğinde YOL isimli şarkıya çekildi “Hatalı senin tek hazinen, herşeyi kendine sor kendinden öğren gibi sözleri ile Özlem Tekin ’in içindeki ruhu da net bi şekilde anlatan şarkının klibi MCM gibi yabancı müzik kanallarında da gösterilerek, büyük başarılara ulaştı Ne eyvah ki bu albüm yalnızca 2 kliple kaldı, ama türünün sevenleri, yeni keşfedenler ve Açlık hayranları kadar arşivlerin en güzel yerinde Türkçe sözlü elektronik müzik albümü olarak yerini aldı
giderken Istek Tekin, Pahsan Music ile kısa bir izaç de yaptı Izaç yüzüklerini vurma olarak parmaklarına yaptıran ikili, boşanınca dövmeyi de sildiler
Üçüncü albüm 1999 yılının yaz aylarında geldi: Laubali! Tam da yaz aylarına yakışır bi neşe ve dinamiklik ile… Tarz olarak en fazla çeşitlilik barındıran albüm olan Laubali ’nin çıkış parçası albüm ile aynı ismi içeren Fergan Mirkelam imzalı Laubali oldu Kendi sözleri ile Arzu bu şarkıyı şöyle anlatıyor: “Fergan bize Rıza Erekli'nin stüdyosunda aralıksız baskınlar yapıp, kamerasıyla bize zor kullanarak mizansenler yaptırıyordu, çok eğleniyorduk Ona anlamsız gelme beste getir kardeşim dedim, yapmış getirdi Tabii fazla sevindim
Bu albümde Açlık ’den duymaya alışkın olmadığımız şekilde batı müziğinin yanına doğu müziği sentezleri kulağımıza geliyordu Arabeskvari sözleri ve Doğuş vokali ile “Yazmamışlar, 98 lik ritmi ile “Biberi Bol, klip çekilmemesine karşın dillere dolanan “Beni Yakan Aşkın bunlara verilecek örneklerdendi Fakat bunların yanında “Dövme, “Kumdan Kaleler, Teoman destekli “Bu Yürek gibi sentezden nasibini almamış, batı soundlu son derece sıkı parçalar da bulunmaktaydı Disco tarzındaki “Sormayı ise Olivia Newton John ’a adamıştı Istek
Albümden ikinci klip Yazmamışlar ’a, üçüncü klip ise “bir zamanlar her klipte farklı imajla çıkardım derhal o da yetmedi, aynı klipte 5 bambaşka imaj diyerek tanıttığı Biri Var ’a çekildi
2000 yılının yazında Özlem Tekin bu sefer müzik dışı bir çalışma ile sevenlerinin karışısına çıktı Kanal D için çekilen Yaz Rüzgarı isimli programın sunucuğunu üstlenen Açlık Tekin, 2000 yazı her tarafında hafta içi her gün ayrı bir konukla ekranlara davetli oldu, hazırladığı kısa skeçlerle de oyunculukta da ileride atacağı başarılar hakkında minik ipuçları verdi
2002 yılında çıkan Tek Başıma Albümü öncesi 2 yıl hiçbiryerde gözükmeyen Açlık Tekin o yıları da şöyle anlatıyor: 2 sene ara vererek müzikten uzaktan kaldım, fiziklsel olarak dinlendim, şehir halkı kent gezdim, amerika ’da bir zaman kaldım Elime gitar bile almadım, beste yapmadım Yani kendimi dinledim… Bu işlem sonunda, eline gitarı alıp yaklaşık 1 hafta içinde yazdığı şarkılardan oluşan Tek Başıma albümü de aynı dinginliği taşıyor Bu sefer çığlıklar atan, isyankar Arzu yerine durulmuş, “sen olmasan da yaşatırım ben bu aşkı diyebilecek kadar durulmuş bi Istek karşımızdaydı Bi önceki albümdeki sentezlerden eser yok Lakin yine Arzu Özlem ’liğini göstermişti Çıkış parçası Dağları Deldim ’deki “Magazin dalı güllü dallı motorlar gibi koca aramıyorum fakat olum ben bu şarkılar niye dizeleri ile tekrar gündeme oturdu! Üzerine alınıp cevap verenlere ise ağzını açıp tek kelime etmedi Sadece yerinden oturup olan bitenlere bıyık altından gülümsüyordu Albümde bulunan Barlas şarkısı Aşka Dair tekrar Istek Barlas beraberliğinin başarısını doğrularcasına, albümün öne meydana çıkan hitlerinden oldu Türkiye ’nin birincil tekno trans şarkısı dediği Kırıldım, hip hop öğeler barındıran Dağları Deldim, Bjorkvari Daa gibi şarkılarla Arzu tekrar dolu batmış bi albüm hazırlamıştı
Lakin bi süre sonradan Istek roportajlardan, yoğunluktan sıkılıp siz albümü dinleyedurun ben geliyorum diyerek Amerika ’ya gitti Orda Amerikalı yönetmen Aaron Walker ile ikinci klibi de Her Zaman Yek ’e çekti
Bu sırada Istek Tekin ufaktan ufaktan birincil oyunculuk denemelerine de başladı Kanal D ‘de yayınlanan mitolojik dizi Karaoğlanda fena sihirbaz Zenka, Mustafa Altıoklar ’ın yönetmenliğindeki O Acilen Asker ’de de küçük bi rolle karşımıza çıktı *

858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt