Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özpetek İtalya'da kitap oldu

Özpetek İtalya'da kitap oldu
0
55

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Özpetek İtalya'da kitap oldu Yönetmen Ferzan Özpetek, filmleriyle ünlenmesinin peşinde, elli yaşına bastığı 'da kitap konusu oldu İtalyan gazeteci Laura Delli Colli'nin Türkiye'de doğan ve İtalya'da yaşayan yönetmenle yaptığı akarsu söyleşidenoluşan kitap, Özpetek'i konu alan ilk monografik çalışma özelliğini taşıyor Özpetek'in dünyasının kapılarını okurlara aralamayı amaçlayan kitap, Ferzan OzpetekIsim occhi aperti(Ferzan ÖzpetekGözler Adamakıllı Açık) başlığıyla, İtalya'nın büyük yayınevlerinden Mondadori kadar yayımlandı Özpetek, kendisini konu alan kitabın yayımlanması vesilesiyle Corriere della Sera gazetesine verdiği demeçte, eleştirmenlerden çekinmediğini belirterek, Yedi film yapmamın peşinde, kavgacı üslup kullanılmaması koşuluyla, artık rahatımdedi Hamam (Bagno Turco), Cahil Periler (Le Fate Ignoranti), Harem Suare, Aleyhinde Pencere (La Finestra di Fronte), Bir Ömür Yetmez (Saturno Contro), Tanrısal Yürek (Cuore Sacro), Bir Gün (Un Giorno Perfetto) adlı filmleriyle en tanınmış İtalyan yönetmenlerarasında bulunan Özpetek, Aralık 2008'de New York'un Modern Sanatlar Müzesinde filmlerin gösterilmesi sırasında kendisinin Türkiye'nin İtalyan sinemasına hediyesişeklinde ibraz edilmiş olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi Özpetek, sinema eleştirmenleriyle ilişkisinin nasıl olduğuna dair soruyu şöyle yanıtladı:Ilk filmlerimden Hamam ve Harem Suare'nin eleştirmenlerle izleyicileri buluşturduğu söylenmişti Sonra bir takım şeyler değişti… Ama yedi film yapmamın arkasında, kavgacı bir üslup kullanılmaması koşuluyla artık rahatım Kutsal Yürek, gösterme ayrılıklarına yol açtı İzleyiciden de çok haysiyet görmedi Lakin benim halen sevdiğim ve aktüel bulduğum filmdirKendi filmlerini izlemek için sinemaya gitmekten hoşlanmadığını bildiren Özpetek, Benim işimin en güzel yanı, yönetmenin kendisini de unutup, izleyiciyle benzer heyecanı paylaşmasıdır Lakin sinema salonlarına gitmekten çekiniyorum Genelde yazlık açık hava sinemalarını yeğliyorum Oraları bana, on bir yıldır beni takip eden kişilerle randevulaşma imkanı sağlıyorifadesini kullandı COTRONEO İLE BİR PROGRAM METNI YAZIYORUMÖzpetek, büyük bir muhtemelen İtalya'nın Lecce kentinde çekmeyi planladığı yeni filmi hakkında da kısa bir veri vererek, Ivan Cotroneo ile bir akicilik yazıyorum Bana uygun bir şey olup olmayacağını sonra keşfedeceğim Bir filmi kendi filmim gibi hissedebilmem için, ilk olarak mekanları ve yüzleri görmem gerekiyordedi Özpetek, Hamam adlı ilk filmiyle adını duyurmasından önce, İtalya'da sinema alanında yaptığı çalışmaları ise şöyle özetledi: Ben on altı sene yönetmen yardımcılığı yaptım Birincil çalışmamda, Massimo Troisi'ye 'Scusate il ritardo' (Gecikmemi Bağışlayın) adlı filmin çekimi esnasında gönüllü yardımcılık yapmıştım Ricky Tognazzi, Lamberto Bava, Sergio Citti gibi isimlerle de çalıştım Herkesten bir şeyler öğrendim, fakat bana fiilen güven aşılayan ilk insan Marco Risi'dirÖzpetek, Cahil Periler adlı filminin ABD'deki DVD'sinin piyasaya His Secret Life(Onun Dar Aşkı) adı aşağıda, eşcinsellere seslenen bir kapak eşliğinde piyasaya sunulması hakkında ne düşündüğüne ilişkin soruya ise şu karşılığı verdi: Cahil Periler konusunda en kötü duvar ilanı, Fransa'da kullanılmış olandı 'Tableau de Famille' (Aile Tablosu) adını kullandıkları filmi, süs biberleri ve domateslerle bezenmiş bir çerçeve içerisinde fotoğrafların yapıştırıldığı afişle sunmuşlardı Öylesine fena bir egzersiz görmemiştim aslaÖzpetek, kendisini konu bölge kitabın İtalya'daki tanınım etkinliklerine yazan Delli Lauri;yle birlikte katılıyor Toplam 160 sayfalık eser, 30 avrodan piyasaya sunulmuş bulunuyor  

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt