Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özü Suyu Yerinde Kuru Fasulye Yapımı

Özü Suyu Yerinde Kuru Fasulye Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Özü Suyu Yerinde Kuru Fasulye Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı akşamdan ıslatılmış kuru fasulye
*3 parça kuzu gerdan
*2 adet domates
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı domates salçası
*5 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay kaşığı tuz
*Pul biber, karabiber
*Su

Özü Suyu Yerinde Kuru Fasulye Yapımı Tarifi Yapılışı Özü ve suyu tam kıvamında kuru fasulye için suyunu iyi ayarlamak ve içersine bol malmeze koyarak suyunu kıvamlı hale getirmek gerekir Düdüklü tenceremize yağ ve etleri koyup azıcık kavuruyoruz ve tuzumuzu atıyoruz etin tuzsuz olmaması için Suyunu salıp çekince sırasıyla soğan, domates, baharatlar ve kuru fasulyeyi ekleyip biraz daha kavuruyoruz Ben 2 su bardağı kuru fasulye için 5 su bardağı su koyuyorum, üstünü basacak kadar diye bir tabir vardır ya aynen o şekilde, malzemelerin bir tık üzerine çıkacak kadar su eklemeniz yeterli olacaktır Düdüklüyü kapatıp 50 dakika pişirin (Bu süre her düdüklüde farklı olabiliyor) Açtığınızda suyu hala özlü değilse biraz daha kaynatın Afiyet olsun
Not: akşamdan kuru fasulyeyi ıslatmayı benim gibi unutanlar için buzluğunda her zaman ıslatılmış bakliyat poşetlemeli pratik oluyor

858,496Konular
982,185Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt