Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özuslu: Takip etmemiz gereken yol ilim ve fendir

Özuslu: Takip etmemiz gereken yol ilim ve fendir
0
92

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90

Expo Tech İnovasyon Sanayi ve Teknolojileri Fuarı başladı

Expo Tech – AR-GE ÜR-GE İnovasyon Sanayi ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir'de başladı. 17 Eylül'e kadar devam edecek fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, Mustafa Kemal Atatürk'ün “Hayatta en gerçek mürşit ilimdir” kelamını hatırlatarak “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bilgi ve inovasyona dayalı üretim ve ihracatın ehemmiyetini biliyoruz. Bu gayede ilerliyoruz” dedi.

Expo Tech - Ar-Ge Ür-Ge İnovasyon Sanayi ve Teknoloji Fuarı başladı. 14-17 Eylül 2022 tarihlerinde birinci sefer Fuar İzmir’de düzenlenen fuarın açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Ticaret Odası Meclis Lideri Selami Özpoyraz, KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Ulusal Savunma Bakanlığı Teknik Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Tuğgeneral Mustafa Üstün, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, Ekaglobal Genel Müdürü Kadir Uçar, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Özuslu: “Temel öge bilim ve teknolojidir”
Açılış konuşmasını yapan Lider Vekili Mustafa Özuslu fuarın son yenilikleri görme, teknoloji transferi, ticari temaslar ve tanıtım alanında firmalara değerli katkılar sunduğunu söyledi. Bilgiyi elinde bulunduran, bilimi kalkınma için seferber edebilen toplumların ekonomik manada da gücü elinde bulundurduğunu kaydeden Özuslu, “Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri ortasına taşıyacak temel öge kuşkusuz bilim ve teknolojidir. Ulu Başkan Atatürk'ün de söylediği üzere 'Hayatta en gerçek mürşit ilimdir' kelamı bizim için bakmamız gereken ufku ve maksadı çok net ortaya koyuyor. Bize düşen vazifeleri ve takip etmemiz gereken yolu gösteriyor. Takip etmemiz gereken yol da ilim ve fendir. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bilgi ve inovasyona dayalı üretim ve ihracata yönelmenin kıymetinin farkındayız” dedi.

Öncü kent İzmir
Ekaglobal Genel Müdürü Kadir Uçar ise, “İzmir'de birçok öncü işlere imza atıldı. Bu fuarın da yeni işbirliklerine yol açmasını diliyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“Yerli üretim, küresel ticaret”
“Yerli üretim, küresel ticaret” temasıyla düzenlenen Fuar ile kesiminde önder sanayicilerin tedarikçilerle buluşarak iş gücünü büyütmesi ve üretimlerde yerlilik oranının artırılması amaçlanıyor. Expo Tech’de, otomotivden savunma sanayine, tarımdan besine, güçten bilişime kadar tüm dallardaki teknolojiyi kullanan üreticiler yer alıyor. Ar-Ge merkezleri, tasarım merkezleri, kuluçka ve start-up kademesindeki firmalar ile teknoparklar ve organize sanayi bölgelerinde yer alan firmaların Ar-Ge ve dizaynını yaptıkları, ürettikleri inovatif eserler, Expo Tech’te sergilenecek.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

858,496Konular
981,633Mesajlar
29,718Kullanıcılar
MercestgSon üye
Üst Alt