iltasyazilim
FD Üye
Paça Çorbası Tadında Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı un
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 litre su
*1 adet tavuk bulyon
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığından az karabiber
*2 diş sarımsak(büyükse 1 tane kullanin)
*1 yemek kaşığı sirke
Üstüne:
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*Nane
Paça Çorbası Tadında Un Çorbası Tarifi Yapılışı
Derin bir tencereye tereyağı koyup eritelim unumuzu ilave edelim ve 1 dk kadar kavuralım, üzerine 1 su bardağı kaynar suda eritilmiş tavuk bulyonumuzu ilave edelim aynı anda 1 litreye yakın ılık suyu da dökelim ve unun topaklanmaması için hızlı hızlı karıştıralım bilendır veya mikser de kullanabilirsiniz ,topaklanma olursa çorbamız kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan sonra tuzunu karabiberini ilave edip 1 2 fokurdatalım bu arada 1 diş sarımsağı döveçde dövüp 1 yemek kaşığı sirke ile sıvı hale getirelim ve kaynayan çorbamıza ilave edelim 1 dk kadar daha kaynatıp çorbamızı alalım Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ da 1 çay kaşığı kırmızı toz biber yakalım nane serperek servis edelim*
*Yarım su bardağı un
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 litre su
*1 adet tavuk bulyon
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığından az karabiber
*2 diş sarımsak(büyükse 1 tane kullanin)
*1 yemek kaşığı sirke
Üstüne:
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*Nane
Paça Çorbası Tadında Un Çorbası Tarifi Yapılışı
Derin bir tencereye tereyağı koyup eritelim unumuzu ilave edelim ve 1 dk kadar kavuralım, üzerine 1 su bardağı kaynar suda eritilmiş tavuk bulyonumuzu ilave edelim aynı anda 1 litreye yakın ılık suyu da dökelim ve unun topaklanmaması için hızlı hızlı karıştıralım bilendır veya mikser de kullanabilirsiniz ,topaklanma olursa çorbamız kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan sonra tuzunu karabiberini ilave edip 1 2 fokurdatalım bu arada 1 diş sarımsağı döveçde dövüp 1 yemek kaşığı sirke ile sıvı hale getirelim ve kaynayan çorbamıza ilave edelim 1 dk kadar daha kaynatıp çorbamızı alalım Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ da 1 çay kaşığı kırmızı toz biber yakalım nane serperek servis edelim*