Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Paça Çorbası Terbiyeli

Paça Çorbası Terbiyeli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
8 Keçi yada Koyun Paçası (temizlenmiş)
6 Su Bardağı Su
1 Orta Boy Soğan (kabuğu soyulup, bütün bırakılmış)
2 Diş Sarmısak
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
Terbivesi:
16 Su Bardağı Limon Suyu
2 Yumurtanın Sarısı
1 Çorba Kaşığı Su


HAZIRLANIŞI
Alışılmış paça çorbasına yumurtalı, limonlu terbiye katılmasıyla hazırlanan terbiyeli paça çorbasının, kış mevsiminde başlangıç yemeği olarak yada içki sofralarının sonunda servis edebilirsiniz
Önce, paçaların üstündeki kılları hafif ateşte ütüleyiniz Ütülenmiş paçaları bol suda yıkayınız
Büyük boy bir tencereye paçaları, suyu, soğanı, sarmısağı ve tuzu koyup, orta ateşte bir taşım kaynatınız (Bir delikli kepçeyle üstte biriken köpükleri alıp atınız) Tencerenin kapağını kapatıp, çorbayı 4 saat pişiriniz
Terbiyeyi hazırlamak için, genişçe bir tencereye su doldurup kaynatınız Üstüne küçük bir kase oturtup, içine yumurta sarılarını, limon suyunu ve 1 çorba kaşığı suyu koyunuz Yumurta teli ile 2 dakika çırpınız Kaynayan paça çorbasından iki su bardağı alıp, terbiyeye iyice karıştırınız Tencereyi ateşten alıp, kaseyi içinden çıkararak, içindeki terbiyeyi kaynayan çorba tenceresine katınız Bir kez karıştırıp, çorba tenceresini ateşten alınız Çorbayı ısıtılmış bir servis kasesine boşaltıp servis ediniz
 
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt