iltasyazilim
FD Üye
Paçanga Böreği
Malzemeler
1012 dilim pastırma
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 avuç dolusu maydanoz
150 gram kadar taze kaşar
2 yufka
Kızartmak için: Sıvıyağ
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri ufak ufak doğrayın, kaşar peynirini rendeleyin ve hepsini karıştırın (Kırmızı biber, oldukça etli bir biber olduğu için, böreğin içine çiğden koyarsanız ağzınıza geliyor Biz bu şekilde seviyoruz Ama biberler iyice pişsin derseniz, ya çok çok ince doğrayın ya da önceden tavada biraz zeytinyağı ile soteleyin)
Her yufkayı 8 adet üçgen halinde kesin Her birinin içine bir miktar içten koyup, kalın ve daha yassı bir sigara böreği gibi sarın
İyice kızmış sıvıyağ içinde kızartın Kızarttığınız börekleri, mutfak havlusunun üzerine koyun ki, fazla yağları süzülsün
Afiyet olsun ~
Alıntıdır
Malzemeler
1012 dilim pastırma
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 avuç dolusu maydanoz
150 gram kadar taze kaşar
2 yufka
Kızartmak için: Sıvıyağ
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri ufak ufak doğrayın, kaşar peynirini rendeleyin ve hepsini karıştırın (Kırmızı biber, oldukça etli bir biber olduğu için, böreğin içine çiğden koyarsanız ağzınıza geliyor Biz bu şekilde seviyoruz Ama biberler iyice pişsin derseniz, ya çok çok ince doğrayın ya da önceden tavada biraz zeytinyağı ile soteleyin)
Her yufkayı 8 adet üçgen halinde kesin Her birinin içine bir miktar içten koyup, kalın ve daha yassı bir sigara böreği gibi sarın
İyice kızmış sıvıyağ içinde kızartın Kızarttığınız börekleri, mutfak havlusunun üzerine koyun ki, fazla yağları süzülsün
Afiyet olsun ~
Alıntıdır