Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Paçanga Böreği

Paçanga Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*3 tane yufka
*3 tane domates
*3 tane biber
*Yarım kangal sucuk
*200 gram kaşar peyniri

İç harcı için:

*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

*2 tane yumurta sarısı

Paçanga Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle domateslerin kabuğunu soyun ve ince ince doğrayın daha sonra biberlerin içini temizledikten sonra onları da ince ince doğrayın Sucukları da küp küp doğrayın Ben kaşar peynirini biraz fazla koydum Birazını küp küp doğradım biraz da rendeledim Domates, biber, sucuk ve küp küp doğranmış kaşar peynirini bir kapta karıştırın Daha sonra bir kaba biraz süt, biraz sıvı yağ koyup karıştırın Her bir yufkayı 8’e bölün ve iki yufkayı üst üste koyun ve sütlü harçtan sürün Daha sonra iç harçtan bir kaşık koyun ve üzerine kaşar peyniri rendesi koyun ve sigara böreği gibi ama biraz daha kalın bir şekil de sarın Bütün yufkaları sardıktan sonra sütlü harç kalırsa içine iki tane yumurta sarısı koyun ve karıştırın böreklerin üzerine sürün Eğer sütlü harç kalmadıysa iki tane yumurta sarısına biraz sıvı yağ ekleyip sürün Daha sonra 150 derece fırında kontrollü bir şekil de 30 dakika pişirin ve ilk sıcağı gittikten sonra servis edebilirsiniz

Afiyet olsun

858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt