Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Padişah ve Gayserili

Padişah ve Gayserili

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Vaktinde Padişahın biri;

Bana yalan söyleyebilene bir küp dolusu altın vereceğim!
demiş

Yalancılar, hemen saraya koşuşturup başlamışlar yalana;

Bir kuş, aslanı kapıp yuvasına götürdü

Bunun neresi yalan? Kuş kartaldır, Arslan da kuzu dek küçük bir
yavru Kaptı mı götürür tabii!

Komşu ülkede bir eşeği kral yaptılar!

Ülkenin kralı, pencereden bakınırken tacını düşürmüş Taç da
pencerenin altındaki eşeğin başına geçmiş Taç kimin kafasındaysa, kral odur tabii!

Padişahım, ben gökyüzüne bir ok attım Altı ay daha sonra geri döndü!

Senin ok bir ağacın üstüne düşmüştür Ağaç, sonbaharda yapraklarını dökünce, takılacak yer bulamayıp yere inmiştir

Böylece padişah, her yalana gerçek bir bulmuş ve kimse padişaha bu yalandır dedirtememiş

Lakin bir gün bir Kayserili gelmiş;

Padişahım, sen benim babamdan borç olarak bir küp dolusu altın almıştın Hemen geri almaya geldim

Yalandır dersen ödülümü ver Yalan yok dersen borcunu öde! *

Similar threads

En Komik Fıkralar kısa evin reisi adamın biri kitapçıya gider ve tezgahtara evin reisi erkektir adli kitap var mi? diye sorar tezgahtar cevap verir malesef beyefendi masal kitabı satmıyoruz ) Süpermen Ayyaş Adam sabaha dürüst evine gelmişEşi başlamış doğal olarak sorular sormaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
yalancıktan kim ölmüş demi Padişahın biri: Bana yalan söyleyebilene bir küp dolusu altın vereceğim!demiş Yalancılar, hemen saraya koşuşturup başlamışlar yalana; 1Yalancı: Bir kuş, aslanı kapıp yuvasına götürdüPadişah: Bunun neresi yalan?Kuş kartaldır, arslan da kuzu dek küçük bir yavru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Zamanında Padişahın biri; Bana yalan soyleyebilene bir kup dolusu altın vereceğim! demiş Yalancılar, hemen saraya koşuşturup başlamışlar yalana; Bir kuş, aslanı kapıp yuvasına goturdu Bunun neresi yalan? Kuş kartaldır, Arslan da kuzu kadar minik bir yavru Kaptı mı goturur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Bu Cevap Sizi Cok Duşundurecek Kısa bir hikaye bu hikaye sizi cok duşundurecekBakın bu kısa hikayede padişaha verilen hangi cevap sonrasında kim, ne kazanıyor? İşte padişahın sorusu ve cok zekice bir cevap Padişahın biri, Bana yalan soyleyebilene bir kup dolusu altın vereceğim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
184
RADİKAL İSLAMCI * Adamın biri New York, Central Park'ta yürüyüş yaparken, bir anda kuduz birköpeğinin ufak bir kıza saldırdığını görür Koşar ve köpekle boğuşmaya başlar Hayli uzun bir uğraştan sonradan üzeri yarabere içinde kaldığı halde köpeği öldürür Lakin minik kızın da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
858,461Konular
981,117Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt