Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Padişah Yastığı (Enfes Lezzet)

Padişah Yastığı (Enfes Lezzet)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Padişah Yastığı (Enfes Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

*4 yumurta
*1 küçük çay bardağı şeker
*12 (yarım) çay bardağı sıcak su (kaynar olmayacak)
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*15 su bardağı un
*Limon kabuğu rendesi (isteğe göre ama çok hoş lezzet veriyor limon sevmeyenler portakal kabuğu da kullanabilir )

Şerbeti için;


*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Yarım dilim limon

İç kreması için;


*1 poşet kremşanti
*1 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı labne peyniri( istemeyen koymayabilir )

Üzerini süslemek için;


*Hindistan cevizi
*Antep fıstığı (ben ceviz kullandım )

Padişah Yastığı (Enfes Lezzet) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün çok hafif ama lezzetti bomba bir tarif vermek istiyorum

1
*Öncelikle işe kremayı yapmakla başlıyoruz
*Kremşantiyi süt ile koyu kıvam alana kadar çırpıyoruz
*Ardından labneyi de ekleyip 2 dakika kadar daha çırpıp buzdolabına alıyoruz (labne olmasada olur ama güzel tat veriyor)
*Ardından şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıyoruz
*Üzerine bir dilim limon kesip içine atıyor ve ocağa alıyoruz
*Kaynadıktan sonra dakika tuttun 10 dakika sonra kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Kek için yumurta ve şekeri rengi açılana kadar çırpıyoruz
*Mikseri kapatmadan sıcak suyu içine döküyoruz
*Çırpmaya devam ediyoruz
*Daha sonra limon kabuğunu alıp, devam ediyoruz
*Sonra vanilya ve elenmiş ve kabartma tozu ile karıştırılmış unu ekleyip mikserin en düşük ayarı ile az bir şey çırpıp bırakıyoruz (bu işlemi supatula ile de alttan üste doğru yavaşcada yapabiliriz)
*Harcımızı altına yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kalıba koyup tezgaha bir iki kez indirip kaldırıyoruz ki içinde baloncuklar kalmasın ve eşit kabarsın
*170 derece fırında ilk 20 dakika hiç fırını açmadan bırakıyoruz
*Daha sonra kontrol etmek için açıp bakabiliriz
*Kürdan testi ile kontrol edip piştikten sonra fırından alalım ve tamamen soğumasını bekleyelim
*Soğuyan keki eşit bir şekilde ortadan keselim ve se servis yapacağınız tabağa alalım ve kelepçesni tekrar takalım soğuk olan
*Şerbetin yarısını kekin üzerine dökelim ve araya kremayı eşit bir şekilde yayalım
*Üzerine keki koyup kalan şerbeti de eşit bir şekilde dökelim ve soğuması için dolaba koyalım
*En az 34 saat dinlendirelim
*1 gece buzdolabında bekletirseniz sonuç çok daha güzel olacaktır servis yapmadan önce kesip süsleyin
*Deneyeceklere afiyet şifa olsun

NOT : kekin üst kısmını koymazdan önce dilimlerseniz ertesi gün veya servis yapacağınız zaman size müthiş kolaylık sağlayacaktır ben öyle yaptım
 
858,478Konular
981,316Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt