iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Keki İçin:
3 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı ılık su, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un Şerbeti İçin:
2 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su, Çeyrek limon suyu Ara Kreması İçin:
2 poşet krem şanti, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı dolusu kaymak Yapılışı
Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım
Kaynayınca içine limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım
Keki için; bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup rengi açılana kadar çırpalım
Üzerine ılık suyu, irmiği ve unu ilave edip çırpalım
Yağladığımız 24 cm kelepçeli kalıba hamuru döküp eşit şekilde yayalım
Önceden ısıtılmış 180° fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirip soğumaya bırakalım
Ara kreması için; bir kaba toz krem şantileri ve sütü koyup koyulaşana kadar çırpalım
İçine kaymağı ilave edip çırpalım ve buzdolabına kaldıralım
Soğuyan keki ortadan ikiye keselim
Kekin tabanını servis tabağına yerleştirip her yerini şerbet ile eşit şekilde ıslatalım
Sonra üzerine eşit şekilde kremayı yayalım
Kekin üst kısmını ayrı bir yerde 12 eşit parçaya bölelim
Dilimlediğimiz kekleri şerbete batırıp çıkardıktan sonra kremanın üzerine düzgünce yerleştirelim
Padişah Yastığı Tatlımızın üzerini antep fıstığı ile süsleyip 12 saat dinlendirdikten sonra servis yapın
Keki İçin:
3 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı ılık su, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un Şerbeti İçin:
2 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su, Çeyrek limon suyu Ara Kreması İçin:
2 poşet krem şanti, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı dolusu kaymak Yapılışı
Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım
Kaynayınca içine limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım
Keki için; bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup rengi açılana kadar çırpalım
Üzerine ılık suyu, irmiği ve unu ilave edip çırpalım
Yağladığımız 24 cm kelepçeli kalıba hamuru döküp eşit şekilde yayalım
Önceden ısıtılmış 180° fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirip soğumaya bırakalım
Ara kreması için; bir kaba toz krem şantileri ve sütü koyup koyulaşana kadar çırpalım
İçine kaymağı ilave edip çırpalım ve buzdolabına kaldıralım
Soğuyan keki ortadan ikiye keselim
Kekin tabanını servis tabağına yerleştirip her yerini şerbet ile eşit şekilde ıslatalım
Sonra üzerine eşit şekilde kremayı yayalım
Kekin üst kısmını ayrı bir yerde 12 eşit parçaya bölelim
Dilimlediğimiz kekleri şerbete batırıp çıkardıktan sonra kremanın üzerine düzgünce yerleştirelim
Padişah Yastığı Tatlımızın üzerini antep fıstığı ile süsleyip 12 saat dinlendirdikten sonra servis yapın