iltasyazilim
FD Üye
Padişah Yastığı Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı sıcak su
*2 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 5 su bardağı un
Şerbeti için;
*2 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Kreması için;
*2 paket kremşanti
*2 su bardağı süt
*200 gram labne peyniri
*1 çay bardağı hindistan cevizi
Padişah Yastığı Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Şerbetimizi ocağa alıyoruz kaynamaya başlayınca 5 dakika kaynatmamız yeterli şerbeti soğumaya bırakıyoruz soğuk olması lazım
kreması için kremşantileri karıştırma kabına alıp, sütünü ,labne peynirini ve hindistan cevizini ekleyip çırpıyoruz
Buz dolabına koyup soğumaya bırakıyoruz
Oda sıcaklığında olan yumurtalarımızı şekerle iyice çırpıyoruz, beyaz kıvama gelince çırpmaya devam edip sıcak suyu ekliyoruz (suyumuz kaynamış su olmayacak sıcak olacak) kabarınca içine kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırıyoruz
Sönmemesi için bu şekilde yapıyoruz altına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba döküp 180 derece fırında pişiriyoruz
15 dakika boyunca fırının kapağını açmıyoruz sönmesin diye pişince soğumaya bırakıyoruz
Kekimiz soğuyunca ortadan kesiyoruz, tekrar kelepçeli kalıba alıp alt kısmına şerbetin yarısını döküyoruz ,arasına kremasını döküp üst katmanı da koyup şerbetin kalanını döküyoruz
Zamanınız varsa 1 gece yoksa da 4 saat buzdolabında bekletmek yeterli buzdolabına koyunca üzerini streç filimle kapatıyoruz
Dinlendikten sonra çıkartıp dilimliyoruz
İstediğimiz şekilde süsleyip servise hazır hale getiriyoruz ,şimdiden afiyet olsun*
*4 yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı sıcak su
*2 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 5 su bardağı un
Şerbeti için;
*2 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Kreması için;
*2 paket kremşanti
*2 su bardağı süt
*200 gram labne peyniri
*1 çay bardağı hindistan cevizi
Padişah Yastığı Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Şerbetimizi ocağa alıyoruz kaynamaya başlayınca 5 dakika kaynatmamız yeterli şerbeti soğumaya bırakıyoruz soğuk olması lazım
kreması için kremşantileri karıştırma kabına alıp, sütünü ,labne peynirini ve hindistan cevizini ekleyip çırpıyoruz
Buz dolabına koyup soğumaya bırakıyoruz
Oda sıcaklığında olan yumurtalarımızı şekerle iyice çırpıyoruz, beyaz kıvama gelince çırpmaya devam edip sıcak suyu ekliyoruz (suyumuz kaynamış su olmayacak sıcak olacak) kabarınca içine kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırıyoruz
Sönmemesi için bu şekilde yapıyoruz altına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba döküp 180 derece fırında pişiriyoruz
15 dakika boyunca fırının kapağını açmıyoruz sönmesin diye pişince soğumaya bırakıyoruz
Kekimiz soğuyunca ortadan kesiyoruz, tekrar kelepçeli kalıba alıp alt kısmına şerbetin yarısını döküyoruz ,arasına kremasını döküp üst katmanı da koyup şerbetin kalanını döküyoruz
Zamanınız varsa 1 gece yoksa da 4 saat buzdolabında bekletmek yeterli buzdolabına koyunca üzerini streç filimle kapatıyoruz
Dinlendikten sonra çıkartıp dilimliyoruz
İstediğimiz şekilde süsleyip servise hazır hale getiriyoruz ,şimdiden afiyet olsun*