Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Padişah Yastığı

Padişah Yastığı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Padişah Yastığı Tarifi İçin Malzemeler Kek hamuru için;

*3 yumurta
*3 yemek kaşığı ılık su
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı *irmik
*1 5 su bardağı *un
*1 paket kabartma tozu

Kreması için;

*1 paket krem şanti
*1 su bardağı dan biraz az süt
*Yarım paket krema
*100 gr labne

Şerbeti için;

*2 5 su bardağı *şeker
*3 su bardağı su
*Bir kaç damla limon suyu

Padişah Yastığı Tarifi Yapılışı Öncelikle herkese merhaba Harika bi tarif daha Çok ama çok beğendiğim bir tatlı Şimdiden yapacaklara afiyet olsun
Öncelikle şerbeti hazırlayalım bunun için şeker ve suyu 20 dakika kadar kaynatalım İçine bir kaç damla limon sıkalım ve soğumaya bırakalım
Şimdi sıra krema da Bunun için süt ve krem şantiyi iyice çırpalım Sonra sırasıyla labne ve kremayı da ekleyip tekrar çırpalım Kremamız hazır bile Dolapta dinlenmeye bırakabiliriz
Son aşama kekin hazırlanması Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım Ilık su, irmik, un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım Kek hamurumuz hazır Unutmadan söyleyip ben vanilya tadını sevmediğim için kullanmıyorum Dilerseniz vanilya koyabilirsiniz Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serip kekimizi pişirelim 170 derecede 10 Dakika da pişti benim fırınımda Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz

Ve en son aşama 3 lezzeti bir araya getiriyoruz Kekimizi aradan 2 kesiyoruz Alt tabanı şerbeti yarısıyla bir güzel ıslatıyoruz Kremamızı döküyoruz Kalan üst parçayı ben 12 dilime ayırdım siz isterseniz büyük dilim olsun derseniz 8 e de bölebilirsiniz Ayırdığımız her dilimi şerbete batırıp kremamızın üzerine kapatıyoruz Harika bir tatlı oluyor Üst süslemesi de size kalmış

858,496Konular
982,163Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt