Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Paela

Paela

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
12 kg dilbalığı (veya levrek filetosu)
250 gr mürekkep balığı, doğranmış
1 küçük kutu bezelye konservesi
250 gr kırmızı dolmalık biber
1 kutu kuşkonmaz konservesi
250 gr dolmalık yeşil biber
12 kg kuşbaşı dana eti
12 kg ayıklanmış midye
12 su bardağı beyaz şarap
12 çorba kaşığı safran
2 adet kereviz yaprağı
2 adet defne yaprağı
12 kg domates
6 adet enginar
150 gr mantar
1 kg karides
2 adet piliç
250 gr soğan
1 kg pirinç
250 gr havuç
12 demet maydanoz
12 limon
250 gr sosis
zeytinyağ
karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI
Piliçlerin her biri onar parçaya bölüp, etlerini kemiklerinden ayırın İri kemikleri içi su dolu bir tencereye koyun, soğanlar, domatesler, havuçlar, maydanoz ve kereviz yapraklarını katıp haşlayın Mantarları suda pişirin Balık filetolarını, limon suyu ve defne yapraklan koyduğunuz suda haşlayıp bir kenara ayırın Dana eti ve piliç parçalarını yağda kavrun, içine şarap ve bir miktar sıcak su koyup yüksek ateşte pişirin Ayıklayıp, yıkadığınız enginarları dörde bölün, dolmalık biberleri küçük parçalara kesip kavurun Karidesleri haşlayıp ayıklayın, havuçları temizleyip, haşlayın Piliç kemiklerinin piştiği suya, pirinç, karabiber, tuz ve safran katın, buna bir su bardağı tavuk suyu ve çeyrek bardak zeytinyağı ilave edilp, beraberce pişirin Sıcak olarak kuşkonmazlar, bezelyeler, dolmalık biberlerin ve karideslerin bir kısmı, kavrulmuş mürekkep balığı parçalan, midyeler ve sosisleri pişen pilavın üstüne süs olarak dizip, üzerine maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,344Kullanıcılar
fdardSon üye
Üst Alt