Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pakistan Yemek Tarifleri Resimli

Pakistan Yemek Tarifleri Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pakistan'ın Yemek Tarifi



Pakistan Yemek Yemek Tarifleri


Pakistan Usulü Bamya

Gerekli malzemeler:

250 gr bamya
1 ufak boy soğan
1 adet yeşil biber
1 minik boy patates
1 minik yükseklik domates
Yarım dere kaşığı kimyon
Yarım nehir kaşığı zerdeçal
2 yemek yemek kaşığı yağ
Yarım fincan su
Tuzlu




Hazırlanışı

1 Domates, patates, biber ve soğanı boyuna emin 2 kaşık yağda bütün sebzeleri kızartın Rengi değişince yarım fincan su ve baharatları ekleyip kısık ateşte yemeği bir zaman demlendirin


Pakistan Usulü Piliç Eti Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı haşlanmış Pirinç

1 diş sarımsak ince doğranmış

1 akarsu kaşığı rezene tohumu

12 dere kaşığı tuz

12 akarsu kaşığı toz kırmızıbiber

12 nehir kaşığı çekilmiş zerdeçal

12 çay kaşığı kırmızıbiber (paprika)

14 nehir kaşığı kimyon

14 akarsu kaşığı toz karabiber

1 yemek kaşığı nebati yağ

4 parça piliç eti (ayak veya ön kol)

1 su bardağı doğranmış soğan

1 çay bardağı su

2 yemek yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz

Dekore Etmek için maydanoz yaprakları

Yemeğin Tarifi

Sarımsak, rezene, tuzlu, kırmızı biber, zerdeçal, paprika, kimyon ve karabiberi küçük bir kaseye koyun ve bekletin
Yağı geniş bir tavada kızdırın
Piliç etini ilave edip arada bir çevirerek hafif kızartın
Tavadan çıkartın ve bekletin
Benzer tava içinde orta ateşte soğanları hafif kavurun
Sarımsak karışımını karıştırın ve 13 dakika pişirin
Piliç etini tekrar tavaya koyun ve su ek edin Kaynama noktasına getirin
Ocağın altını kısın, üzerini örtüp yaklaşık 3035 dakika pişirin
Etin iyice (bilgi yelpazesinet) piştiğini çakmak için bir çatal batırarak denetleme edin
Haşlanmış sıcak pirinç üstüne koyarak servis yapın
Üstüne doğranmış maydanoz serpin

Maydanoz yaprakları ile süsleyin



Pakistan'da günde üç öğün yemek yemek yenir Şehirde, sabahleyin kahvaltısında genelde Continental Breakfastdediğimiz, ekmek, tereyağı, reçel ve ara sıra de yumurtadan oluşan kahvaltı yapılır Öğleden sonra ve akşam ise geleneksel Pakistan yemekleri yenir

Pakistan Mutfağı'nda et, sebze ve bakliyat aşağı yukarı eşdeğer şekilde tüketilir Ekmek ve pirinç de mutfağın vazgeçilmez öğelerindendir Pirinç, haşlanmış olarak yendiği gibi kırmızı ve beyaz etlerle ve sebze ile birlikte de pişirilir


Pakistan tatlıları genellikle süt ve süt ürünlerinden yapılır Pakistanlılar Lekededikleri bir nevi sütlacın ve helva, lokma gibi tatlıların üstüne gümüş yaprakları hatta çok zengin aileler altın yapraklan koyarak ikram ederler Gümüşün ve altının sağlığa mükemmel geldiğini, hatta o kadar çok ilaca katkı maddesi olarak da kullanıldığını söylerler

Pakistan yemeklerinde kavurma, kızartma, haşlama gibi, adeta tüm pişirme teknikleri uygulanır Hatta bir takım yemekler bu tekniklerin hepsi birdenbire uygulanarak pişirilir Pakistan'da taze ve kuru meyveden yapılan öyle fazla alkol tüketilir Pakistan Mutfağı, Afgan, Türk ve Orta Asya Mutfaklarından etkilenmiştir *
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt