iltasyazilim
FD Üye
Pakistan'ın Yemek Tarifi
Pakistan Yemek Yemek Tarifleri
Pakistan Usulü Bamya
Gerekli malzemeler:
250 gr bamya
1 ufak boy soğan
1 adet yeşil biber
1 minik boy patates
1 minik yükseklik domates
Yarım dere kaşığı kimyon
Yarım nehir kaşığı zerdeçal
2 yemek yemek kaşığı yağ
Yarım fincan su
Tuzlu
Hazırlanışı
1 Domates, patates, biber ve soğanı boyuna emin 2 kaşık yağda bütün sebzeleri kızartın Rengi değişince yarım fincan su ve baharatları ekleyip kısık ateşte yemeği bir zaman demlendirin
Pakistan Usulü Piliç Eti Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış Pirinç
1 diş sarımsak ince doğranmış
1 akarsu kaşığı rezene tohumu
12 dere kaşığı tuz
12 akarsu kaşığı toz kırmızıbiber
12 nehir kaşığı çekilmiş zerdeçal
12 çay kaşığı kırmızıbiber (paprika)
14 nehir kaşığı kimyon
14 akarsu kaşığı toz karabiber
1 yemek kaşığı nebati yağ
4 parça piliç eti (ayak veya ön kol)
1 su bardağı doğranmış soğan
1 çay bardağı su
2 yemek yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
Dekore Etmek için maydanoz yaprakları
Yemeğin Tarifi
Sarımsak, rezene, tuzlu, kırmızı biber, zerdeçal, paprika, kimyon ve karabiberi küçük bir kaseye koyun ve bekletin
Yağı geniş bir tavada kızdırın
Piliç etini ilave edip arada bir çevirerek hafif kızartın
Tavadan çıkartın ve bekletin
Benzer tava içinde orta ateşte soğanları hafif kavurun
Sarımsak karışımını karıştırın ve 13 dakika pişirin
Piliç etini tekrar tavaya koyun ve su ek edin Kaynama noktasına getirin
Ocağın altını kısın, üzerini örtüp yaklaşık 3035 dakika pişirin
Etin iyice (bilgi yelpazesinet) piştiğini çakmak için bir çatal batırarak denetleme edin
Haşlanmış sıcak pirinç üstüne koyarak servis yapın
Üstüne doğranmış maydanoz serpin
Maydanoz yaprakları ile süsleyin
Pakistan'da günde üç öğün yemek yemek yenir Şehirde, sabahleyin kahvaltısında genelde Continental Breakfastdediğimiz, ekmek, tereyağı, reçel ve ara sıra de yumurtadan oluşan kahvaltı yapılır Öğleden sonra ve akşam ise geleneksel Pakistan yemekleri yenir
Pakistan Mutfağı'nda et, sebze ve bakliyat aşağı yukarı eşdeğer şekilde tüketilir Ekmek ve pirinç de mutfağın vazgeçilmez öğelerindendir Pirinç, haşlanmış olarak yendiği gibi kırmızı ve beyaz etlerle ve sebze ile birlikte de pişirilir
Pakistan tatlıları genellikle süt ve süt ürünlerinden yapılır Pakistanlılar Lekededikleri bir nevi sütlacın ve helva, lokma gibi tatlıların üstüne gümüş yaprakları hatta çok zengin aileler altın yapraklan koyarak ikram ederler Gümüşün ve altının sağlığa mükemmel geldiğini, hatta o kadar çok ilaca katkı maddesi olarak da kullanıldığını söylerler
Pakistan yemeklerinde kavurma, kızartma, haşlama gibi, adeta tüm pişirme teknikleri uygulanır Hatta bir takım yemekler bu tekniklerin hepsi birdenbire uygulanarak pişirilir Pakistan'da taze ve kuru meyveden yapılan öyle fazla alkol tüketilir Pakistan Mutfağı, Afgan, Türk ve Orta Asya Mutfaklarından etkilenmiştir *
Pakistan Yemek Yemek Tarifleri
Pakistan Usulü Bamya
Gerekli malzemeler:
250 gr bamya
1 ufak boy soğan
1 adet yeşil biber
1 minik boy patates
1 minik yükseklik domates
Yarım dere kaşığı kimyon
Yarım nehir kaşığı zerdeçal
2 yemek yemek kaşığı yağ
Yarım fincan su
Tuzlu
Hazırlanışı
1 Domates, patates, biber ve soğanı boyuna emin 2 kaşık yağda bütün sebzeleri kızartın Rengi değişince yarım fincan su ve baharatları ekleyip kısık ateşte yemeği bir zaman demlendirin
Pakistan Usulü Piliç Eti Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış Pirinç
1 diş sarımsak ince doğranmış
1 akarsu kaşığı rezene tohumu
12 dere kaşığı tuz
12 akarsu kaşığı toz kırmızıbiber
12 nehir kaşığı çekilmiş zerdeçal
12 çay kaşığı kırmızıbiber (paprika)
14 nehir kaşığı kimyon
14 akarsu kaşığı toz karabiber
1 yemek kaşığı nebati yağ
4 parça piliç eti (ayak veya ön kol)
1 su bardağı doğranmış soğan
1 çay bardağı su
2 yemek yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
Dekore Etmek için maydanoz yaprakları
Yemeğin Tarifi
Sarımsak, rezene, tuzlu, kırmızı biber, zerdeçal, paprika, kimyon ve karabiberi küçük bir kaseye koyun ve bekletin
Yağı geniş bir tavada kızdırın
Piliç etini ilave edip arada bir çevirerek hafif kızartın
Tavadan çıkartın ve bekletin
Benzer tava içinde orta ateşte soğanları hafif kavurun
Sarımsak karışımını karıştırın ve 13 dakika pişirin
Piliç etini tekrar tavaya koyun ve su ek edin Kaynama noktasına getirin
Ocağın altını kısın, üzerini örtüp yaklaşık 3035 dakika pişirin
Etin iyice (bilgi yelpazesinet) piştiğini çakmak için bir çatal batırarak denetleme edin
Haşlanmış sıcak pirinç üstüne koyarak servis yapın
Üstüne doğranmış maydanoz serpin
Maydanoz yaprakları ile süsleyin
Pakistan'da günde üç öğün yemek yemek yenir Şehirde, sabahleyin kahvaltısında genelde Continental Breakfastdediğimiz, ekmek, tereyağı, reçel ve ara sıra de yumurtadan oluşan kahvaltı yapılır Öğleden sonra ve akşam ise geleneksel Pakistan yemekleri yenir
Pakistan Mutfağı'nda et, sebze ve bakliyat aşağı yukarı eşdeğer şekilde tüketilir Ekmek ve pirinç de mutfağın vazgeçilmez öğelerindendir Pirinç, haşlanmış olarak yendiği gibi kırmızı ve beyaz etlerle ve sebze ile birlikte de pişirilir
Pakistan tatlıları genellikle süt ve süt ürünlerinden yapılır Pakistanlılar Lekededikleri bir nevi sütlacın ve helva, lokma gibi tatlıların üstüne gümüş yaprakları hatta çok zengin aileler altın yapraklan koyarak ikram ederler Gümüşün ve altının sağlığa mükemmel geldiğini, hatta o kadar çok ilaca katkı maddesi olarak da kullanıldığını söylerler
Pakistan yemeklerinde kavurma, kızartma, haşlama gibi, adeta tüm pişirme teknikleri uygulanır Hatta bir takım yemekler bu tekniklerin hepsi birdenbire uygulanarak pişirilir Pakistan'da taze ve kuru meyveden yapılan öyle fazla alkol tüketilir Pakistan Mutfağı, Afgan, Türk ve Orta Asya Mutfaklarından etkilenmiştir *