Pakistan Usulu Pilic Eti Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış Pirinc
1 diş sarımsak ince doğranmış
1 cay kaşığı rezene tohumu
12 cay kaşığı tuz
12 cay kaşığı toz kırmızıbiber
12 cay kaşığı cekilmiş zerdecal
12 cay kaşığı kırmızıbiber (paprika)
14 cay kaşığı kimyon
14 cay kaşığı toz karabiber
1 yemek kaşığı bitkisel yağ
4 parca pilic eti (but veya on kol)
1 su bardağı doğranmış soğan
1 cay bardağı su
2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
Suslemek icin maydanoz yaprakları
Yemeğin Tarifi
Sarımsak, rezene, tuz, kırmızı biber, zerdecal, paprika, kimyon ve karabiberi kucuk bir kaseye koyun ve bekletin
Yağı geniş bir tavada kızdırın
Pilic etini ilave edip ara sıra cevirerek hafif kızartın
Tavadan cıkartın ve bekletin
Aynı tava icinde orta ateşte soğanları hafif kavurun
Sarımsak karışımını karıştırın ve 13 dakika pişirin
Pilic etini tekrar tavaya koyun ve su ilave edin Kaynama noktasına getirin
Ocağın altını kısın, uzerini ortup yaklaşık 3035 dakika pişirin
Etin iyice (bilgi yelpazesinet) piştiğini anlamak icin bir catal batırarak kontrol edin
Haşlanmış sıcak pirinc uzerine koyarak servis yapın
Uzerine doğranmış maydanoz serpin
Maydanoz yaprakları ile susleyin
imagespakistaninyemekleri5ae67e0d0a43c
Pakistan'da gunde uc oğun yemek yenir Şehirde, sabah kahvaltısında genellikle Continental Breakfastdediğimiz, ekmek, tereyağı, recel ve bazen de yumurtadan oluşan kahvaltı yapılır Oğleden sonra ve akşam ise geleneksel Pakistan yemekleri yenir
Pakistan Mutfağı'nda et, sebze ve bakliyat az cok eşit şekilde tuketilir Ekmek ve pirinc de mutfağın vazgecilmez oğelerindendir Pirinc, haşlanmış olarak yendiği gibi kırmızı ve beyaz etlerle ve sebze ile birlikte de pişirilir
Pakistan tatlıları genellikle sut ve sut urunlerinden yapılır Pakistanlılar Kirdedikleri bir nevi sutlacın ve helva, lokma gibi tatlıların uzerine gumuş yaprakları hatta cok zengin aileler altın yapraklan koyarak ikram ederler Gumuşun ve altının sağlığa cok iyi geldiğini, hatta pek cok ilaca katkı maddesi olarak da kullanıldığını soylerler
Pakistan yemeklerinde kavurma, kızartma, haşlama gibi, hemen hemen tum pişirme teknikleri uygulanır Hatta bazı yemekler bu tekniklerin hepsi birden uygulanarak pişirilir Pakistan'da taze ve kuru meyveden yapılan pek cok icki tuketilir Pakistan Mutfağı, Afgan, Turk ve Orta Asya Mutfaklarından etkilenmiştir
Oldukca acı bol baharatlı, bol yağlı yemeklerin yendiği zengin Pakistan mutfağı, kendine has bircok ozelliği ile dunya mutfakları arasında one cıkıyor ve baharatların gercekten hakkını veriyor
Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış Pirinc
1 diş sarımsak ince doğranmış
1 cay kaşığı rezene tohumu
12 cay kaşığı tuz
12 cay kaşığı toz kırmızıbiber
12 cay kaşığı cekilmiş zerdecal
12 cay kaşığı kırmızıbiber (paprika)
14 cay kaşığı kimyon
14 cay kaşığı toz karabiber
1 yemek kaşığı bitkisel yağ
4 parca pilic eti (but veya on kol)
1 su bardağı doğranmış soğan
1 cay bardağı su
2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
Suslemek icin maydanoz yaprakları
Yemeğin Tarifi
Sarımsak, rezene, tuz, kırmızı biber, zerdecal, paprika, kimyon ve karabiberi kucuk bir kaseye koyun ve bekletin
Yağı geniş bir tavada kızdırın
Pilic etini ilave edip ara sıra cevirerek hafif kızartın
Tavadan cıkartın ve bekletin
Aynı tava icinde orta ateşte soğanları hafif kavurun
Sarımsak karışımını karıştırın ve 13 dakika pişirin
Pilic etini tekrar tavaya koyun ve su ilave edin Kaynama noktasına getirin
Ocağın altını kısın, uzerini ortup yaklaşık 3035 dakika pişirin
Etin iyice (bilgi yelpazesinet) piştiğini anlamak icin bir catal batırarak kontrol edin
Haşlanmış sıcak pirinc uzerine koyarak servis yapın
Uzerine doğranmış maydanoz serpin
Maydanoz yaprakları ile susleyin
imagespakistaninyemekleri5ae67e0d0a43c
Pakistan'da gunde uc oğun yemek yenir Şehirde, sabah kahvaltısında genellikle Continental Breakfastdediğimiz, ekmek, tereyağı, recel ve bazen de yumurtadan oluşan kahvaltı yapılır Oğleden sonra ve akşam ise geleneksel Pakistan yemekleri yenir
Pakistan Mutfağı'nda et, sebze ve bakliyat az cok eşit şekilde tuketilir Ekmek ve pirinc de mutfağın vazgecilmez oğelerindendir Pirinc, haşlanmış olarak yendiği gibi kırmızı ve beyaz etlerle ve sebze ile birlikte de pişirilir
Pakistan tatlıları genellikle sut ve sut urunlerinden yapılır Pakistanlılar Kirdedikleri bir nevi sutlacın ve helva, lokma gibi tatlıların uzerine gumuş yaprakları hatta cok zengin aileler altın yapraklan koyarak ikram ederler Gumuşun ve altının sağlığa cok iyi geldiğini, hatta pek cok ilaca katkı maddesi olarak da kullanıldığını soylerler
Pakistan yemeklerinde kavurma, kızartma, haşlama gibi, hemen hemen tum pişirme teknikleri uygulanır Hatta bazı yemekler bu tekniklerin hepsi birden uygulanarak pişirilir Pakistan'da taze ve kuru meyveden yapılan pek cok icki tuketilir Pakistan Mutfağı, Afgan, Turk ve Orta Asya Mutfaklarından etkilenmiştir
Oldukca acı bol baharatlı, bol yağlı yemeklerin yendiği zengin Pakistan mutfağı, kendine has bircok ozelliği ile dunya mutfakları arasında one cıkıyor ve baharatların gercekten hakkını veriyor