Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pakistan'ın Yemekleri

Pakistan'ın Yemekleri
0
85

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Pakistan Usulu Pilic Eti Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı haşlanmış Pirinc

1 diş sarımsak ince doğranmış

1 cay kaşığı rezene tohumu

12 cay kaşığı tuz

12 cay kaşığı toz kırmızıbiber

12 cay kaşığı cekilmiş zerdecal

12 cay kaşığı kırmızıbiber (paprika)

14 cay kaşığı kimyon

14 cay kaşığı toz karabiber

1 yemek kaşığı bitkisel yağ

4 parca pilic eti (but veya on kol)

1 su bardağı doğranmış soğan

1 cay bardağı su

2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz

Suslemek icin maydanoz yaprakları

Yemeğin Tarifi

Sarımsak, rezene, tuz, kırmızı biber, zerdecal, paprika, kimyon ve karabiberi kucuk bir kaseye koyun ve bekletin
Yağı geniş bir tavada kızdırın
Pilic etini ilave edip ara sıra cevirerek hafif kızartın
Tavadan cıkartın ve bekletin
Aynı tava icinde orta ateşte soğanları hafif kavurun
Sarımsak karışımını karıştırın ve 13 dakika pişirin
Pilic etini tekrar tavaya koyun ve su ilave edin Kaynama noktasına getirin
Ocağın altını kısın, uzerini ortup yaklaşık 3035 dakika pişirin
Etin iyice (bilgi yelpazesinet) piştiğini anlamak icin bir catal batırarak kontrol edin
Haşlanmış sıcak pirinc uzerine koyarak servis yapın
Uzerine doğranmış maydanoz serpin

Maydanoz yaprakları ile susleyin

imagespakistaninyemekleri5ae67e0d0a43c

Pakistan'da gunde uc oğun yemek yenir Şehirde, sabah kahvaltısında genellikle Continental Breakfastdediğimiz, ekmek, tereyağı, recel ve bazen de yumurtadan oluşan kahvaltı yapılır Oğleden sonra ve akşam ise geleneksel Pakistan yemekleri yenir

Pakistan Mutfağı'nda et, sebze ve bakliyat az cok eşit şekilde tuketilir Ekmek ve pirinc de mutfağın vazgecilmez oğelerindendir Pirinc, haşlanmış olarak yendiği gibi kırmızı ve beyaz etlerle ve sebze ile birlikte de pişirilir


Pakistan tatlıları genellikle sut ve sut urunlerinden yapılır Pakistanlılar Kirdedikleri bir nevi sutlacın ve helva, lokma gibi tatlıların uzerine gumuş yaprakları hatta cok zengin aileler altın yapraklan koyarak ikram ederler Gumuşun ve altının sağlığa cok iyi geldiğini, hatta pek cok ilaca katkı maddesi olarak da kullanıldığını soylerler

Pakistan yemeklerinde kavurma, kızartma, haşlama gibi, hemen hemen tum pişirme teknikleri uygulanır Hatta bazı yemekler bu tekniklerin hepsi birden uygulanarak pişirilir Pakistan'da taze ve kuru meyveden yapılan pek cok icki tuketilir Pakistan Mutfağı, Afgan, Turk ve Orta Asya Mutfaklarından etkilenmiştir

Oldukca acı bol baharatlı, bol yağlı yemeklerin yendiği zengin Pakistan mutfağı, kendine has bircok ozelliği ile dunya mutfakları arasında one cıkıyor ve baharatların gercekten hakkını veriyor
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt