Pakuk (Dağıstan Usulü Un Helvası) pudra şekerli un helvası pakuk tarifi pudra şekerli helva dağıstan helvası pakuk 10 şahsiyet o 1 kg Un o Yarım Kilo Tereyağı o 750 gr Pudra ŞekeriMALZEMESİ Üzerine: Pudra Şekeri Hazırlanışı : Tereyağını geniş bir tencereye alın Erittikten sonradan kaynatın Sürekli karıştırarak, unu ekleyin Bayağı ısıda yaklaşık 45 dakika kızartmadan kavurun Tencereyi ateşten aldıktan sonra pudraşekerini ek edin Adamakıllı karıştırın Hazırladığınız helvayı tepsiye bastırarak, yayınlama Pudraşekeri serpin Kaşığın ucu ile helvanın üzerine şekiller yapın Baklava dilimleri biçiminde kesin Sağlık Durumu olsun Not: Bu helva özellikle bayramlarda hazırlanıyor