Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Palamut balığı nasıl pişirilir? Nefis palamut tarifi

Palamut balığı nasıl pişirilir? Nefis palamut tarifi
0
108

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
palamut_nasil_yapilir_1536412647_1506.jpg

Eylül ayının gelmesiyle Palamut balığı da tezgahlarda bölgesini alamaya başladı. Lezzetli ve yararlı balıklar arasında bölge alan palamutun birbirinden farklı pişirme metotları bulunuyor. Evet, Türk mutfağının en sevilen balıklarından biri olan palamut en hakikat halde nasıl pişirilir? İşte yanıtı...

Ağustos ayının son günlerinde tutulan palamut balığı, Eylül ayında tezgahlarda alanını almaya başladı. Lezzetli ve vitaminleriyle sofralarda yanını alan palamut balığı hakikat sistemlerle pişirilmediğinde vitaminlerini kaybediyor. Umumiyetle sıcak ve ılık denizlerde, hem açıkta hem de kıyı ortamlarında yaşayan kemikli balık tiplerinden biri olan palamut, devletimizdeki denizcilerin ve kişilerin en yakından tanıdığı balıklardan biridir. Sırt tarafı mavimsi ve karın nahiyesine gerçek gümüşi renk olan palamut balığının uzunluğu 1 metreye kadar uzanabilir.Peki palamut nasıl pişirilir?

PALAMUT TAVA TANIMI:

MATERYALLER

2 adet palamut
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı likit yağ

QrQMW_1567254483_4424.jpg

YAPILIŞI

Palamutları güzelce temizledikten sonra halka talka doğrayın. Süzgece koyarak uzun vade suyunun ve kanının süzülmesini bekleyin.

Yağı tavaya alın ve kızmasını bekleyin. Bir buzdolabı poşetinin içerisine baharatları ve mısır ununu alın. Sonrasında içerisine balıkları koyarak güzelce soslanmasını sağlayın.

Tavanın içerisine balıkları koyun. Daha sonra kesinlikle kapak ile tavanın ağzını kapatın. Kızaran balıkları kağıt havlunun üzerine alın. Bir vade bekledikten sonra limon ve maydanoz ile servis edin.

FIRINDA PALAMUT TANIMI

MATERYALLER

2 adet orta uzunluk palamut balığı
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta uzunluk kuru soğan
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 yemek kaşığı kadar tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

2EcBA_1567254535_129.jpg

YAPILIŞI

Palamut balığının iç kısımlarını bol suda güzelce temizleyin. Kağıt havlu yardımıyla balıkları kuruladıktan sonra kuru soğanların suyunu balıkların içerisine sıkın.

Derin bir kabın içerisine baharatları, limon suyunu ve yağı alarak, karıştırın. Karışımın içerisine palamut balıklarını atın.

30 dakika kadar beklettikten sonra balıkları alıp karın ve üst kısımlarını tuzla ovduktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Evvelden ısıtılmış fırında 200 radde 40 dakika pişirin. Üzerine limon dilimleri koyarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,931Kullanıcılar
yskermjxSon üye
Üst Alt