iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
1 palamut
3 soğan
2 orta boy
patates
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı
dolmalık fıstık
1 kahve fincanı
kuşüzümü
2 yumurta
1 çorba kaşığı
yenibahar
1 çorba kaşığı un
Kızartma için sıvıyağ
Galeta unu
Tuz,
karabiber
Hazırlanışı :
Palamutu temizleyin İyice yıkayıp süzgece alın Soğanları soyun 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın Balığı süzgece alıp soğutun Derisini, siyah kısımlarını ve kılçıklarını ayıklayın Beyaz etleri bir kaba alıp didikleyin
Kalan 2 soğanı rendeleyip suyunu sıkın Patatesleri haşlayıp soyun ve rendeleyin Maydanozu temizleyip kıyın
Soğan, patates, maydanoz, fıstık, kuşüzümü, 2 yumurta, 1 kaşık un, tuz, yenibahar ve karabiberi balığa ekleyip yoğurun Elinizle uzun köfteler hazırlayın Galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın Sıcak servis yapın
1 palamut
3 soğan
2 orta boy
patates
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı
dolmalık fıstık
1 kahve fincanı
kuşüzümü
2 yumurta
1 çorba kaşığı
yenibahar
1 çorba kaşığı un
Kızartma için sıvıyağ
Galeta unu
Tuz,
karabiber
Hazırlanışı :
Palamutu temizleyin İyice yıkayıp süzgece alın Soğanları soyun 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın Balığı süzgece alıp soğutun Derisini, siyah kısımlarını ve kılçıklarını ayıklayın Beyaz etleri bir kaba alıp didikleyin
Kalan 2 soğanı rendeleyip suyunu sıkın Patatesleri haşlayıp soyun ve rendeleyin Maydanozu temizleyip kıyın
Soğan, patates, maydanoz, fıstık, kuşüzümü, 2 yumurta, 1 kaşık un, tuz, yenibahar ve karabiberi balığa ekleyip yoğurun Elinizle uzun köfteler hazırlayın Galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın Sıcak servis yapın