Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Palamut Pilaki Nasıl Yapılır

Palamut Pilaki Nasıl Yapılır
0
107

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler:

3 Adet Defne Yaprağı,
3 Adet Domates,
1 Çay kaşığı Kimyon,
3 Adet Kuru Soğan,
1 Adet Limon,
1 Demet Maydanoz,
2 Adet Palamut,
3 Diş Sarımsak,
1 Su bardağı Su,
1 Tatlı kaşığı Toz Şeker,
1 Çay bardağı Zeytinyağı,
Kararında Tane Karabiber,
Tuz


Yapılışı

Soğanları halka halka, sarımsakları ince ince doğrayalım ve zeytinyağında hafifçe soteleyelim

Soğanlar hafif şekilde yumuşadıktan sonra takoz şeklinde kesilmiş palamutları ekleyelim

Balıkların her iki tarafının da rengi biraz dönenene kadar ateşte tutalım

Kabuklarını soyduğumuz ve halka şeklinde kestiğimiz domatesleri, tuzu, karabiberi, toz kimyonu, şekeri ve defne yapraklarını tencereye ekleyelim

Maydanozun sap kısımlarını iple bağlayalım, bir bardak su ile birlikte demet halindeki maydanozu da tencereye ekleyelim

Ortakısık hararetli ateşte yarım saat ağzı kapalı pişirelim

Ilık ya da soğuk olarak servis edebiliriz, servis ederken maydanozu çıkartıp servis yapalım
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,143Kullanıcılar
XmaxdSon üye
Üst Alt