iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
3 Adet Defne Yaprağı,
3 Adet Domates,
1 Çay kaşığı Kimyon,
3 Adet Kuru Soğan,
1 Adet Limon,
1 Demet Maydanoz,
2 Adet Palamut,
3 Diş Sarımsak,
1 Su bardağı Su,
1 Tatlı kaşığı Toz Şeker,
1 Çay bardağı Zeytinyağı,
Kararında Tane Karabiber,
Tuz
Yapılışı
Soğanları halka halka, sarımsakları ince ince doğrayalım ve zeytinyağında hafifçe soteleyelim
Soğanlar hafif şekilde yumuşadıktan sonra takoz şeklinde kesilmiş palamutları ekleyelim
Balıkların her iki tarafının da rengi biraz dönenene kadar ateşte tutalım
Kabuklarını soyduğumuz ve halka şeklinde kestiğimiz domatesleri, tuzu, karabiberi, toz kimyonu, şekeri ve defne yapraklarını tencereye ekleyelim
Maydanozun sap kısımlarını iple bağlayalım, bir bardak su ile birlikte demet halindeki maydanozu da tencereye ekleyelim
Ortakısık hararetli ateşte yarım saat ağzı kapalı pişirelim
Ilık ya da soğuk olarak servis edebiliriz, servis ederken maydanozu çıkartıp servis yapalım
3 Adet Defne Yaprağı,
3 Adet Domates,
1 Çay kaşığı Kimyon,
3 Adet Kuru Soğan,
1 Adet Limon,
1 Demet Maydanoz,
2 Adet Palamut,
3 Diş Sarımsak,
1 Su bardağı Su,
1 Tatlı kaşığı Toz Şeker,
1 Çay bardağı Zeytinyağı,
Kararında Tane Karabiber,
Tuz
Yapılışı
Soğanları halka halka, sarımsakları ince ince doğrayalım ve zeytinyağında hafifçe soteleyelim
Soğanlar hafif şekilde yumuşadıktan sonra takoz şeklinde kesilmiş palamutları ekleyelim
Balıkların her iki tarafının da rengi biraz dönenene kadar ateşte tutalım
Kabuklarını soyduğumuz ve halka şeklinde kestiğimiz domatesleri, tuzu, karabiberi, toz kimyonu, şekeri ve defne yapraklarını tencereye ekleyelim
Maydanozun sap kısımlarını iple bağlayalım, bir bardak su ile birlikte demet halindeki maydanozu da tencereye ekleyelim
Ortakısık hararetli ateşte yarım saat ağzı kapalı pişirelim
Ilık ya da soğuk olarak servis edebiliriz, servis ederken maydanozu çıkartıp servis yapalım