Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pamuk Açma ( Kesinlikle Yumuşacık Herkes Tarafından Tam Not Aldı)

Pamuk Açma ( Kesinlikle Yumuşacık Herkes Tarafından Tam Not Aldı)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Pamuk Açma ( Kesinlikle Yumuşacık Herkes Tarafından Tam Not Aldı) Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı sıcak su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı kuru maya ( tepeleme)
*1 tatlı kaşığı tuz ( tepeleme
*2 yumurta (birisinin sarısı üzerine sürmek için ayırılacak )
*3 5 çorba kaşığı toz şeker ( tepeleme)
*İsterseniz koymaya da bilirsiniz ben koymadım
*7 su bardağı un (bardağın büyüklüğünü fotoğraf olarak atım)

Pamuk Açma ( Kesinlikle Yumuşacık Herkes Tarafından Tam Not Aldı) Tarifi Yapılışı Ve aleykümselam arkadaşlar bugün sizlere yumuşacık Pamuk gibi bir açma tarifi veriyorum eminim çok beğeneceksiniz Ben hep yaptığımda tam not alırım hata bazen kalmaz bile ben sabah kahvaltısında sonra beş çayları için hep önceden hazırlar yaparım Hadi anlatmaya başlıyorum şimdiden yapanlara eline sağlık afiyet olsun
Un ve ayırdığımız yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri hamur kabımıza alalım çırpıcıyla karıştıralım ,bunu yapmamızın nedeni un koyarak iken ve yoğurur iken acayip yumuşacık bir hamur olması için ve deneyin öylede oluyor unumuzu her defasında bardak bardak döküp yoğuralım ve hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 1 saat mayalanmasını bekleyelim Mayalanan hamuru orta büyüklükte parçalar koparıp elinizle uzun şerit yapalım, hamur çok yumuşak olduğu için bir tabağa un ekleyelim ve elimizi batırıp hamur parçalarını yuvarlayalım ve uzun şeritler yapıp bir diğer hamurun diğer tarafına saralım En sonda birleştirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ,üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp üzerine çörek otu ve susam dökelim hamuru tekrar 20 30 dk bekletelim ve önceden ısıtılmış 250° derecedeki fırında üzerleri fazla kızarmayacak şekilde 20 en fazla 25 dk pişiriyoruz Ben dk 25 pişirdim çıkarıp servis edebilirsiniz ,afiyet olsun

858,499Konular
982,575Mesajlar
30,324Kullanıcılar
ruhwadawSon üye
Üst Alt