iltasyazilim
FD Üye
Açma (Kesinlikle Pamuk Gibi Oluyor) Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı süt 1 su bardağı su 5 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı(dolu) kuru maya 1 buçuk su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 2 yumurta (sarıları üzerine) Aldığı kadar un 1 tatlı kaşığı tuz (unla birlikte ilave edilecek)
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 25dk
Açma (Kesinlikle Pamuk Gibi Oluyor) Tarifi Yapılışı
Her yapışımda misafirler tarafından tarifi alınan bir açma Kesinlikle tavsiye ederim
Öncelikle 2 su bardağı sütü ve 1 su bardağı suyu cezveye koyup ocakta ılıtıyoruz
Yoğurma kabımıza 5 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı ( dolu ) kuru mayamızı koyuyoruz Ilımış süt ve su karışımımızı da üzerine yavaşça döküp maya eriyene kadar karıştırıyoruz Karıştırdıktan sonra yoğurma kabının üzerini küçük bir tepsiyle kapatıp, tezgah üzerine serdiğimiz havlunun üzerine koyuyoruz (Soğuk zeminde bekletmeyin Yoksa geç mayalanır Havluyu bunun için kabımızın altına serdik) 10 dakika bekledikten sonra 1 buçuk su bardağından bir parmak eksik yağı ve 2 yumurta akını (sarılar üzerine sürülecek) koyup elimizle yavaşca karıştırıyoruz Azar azar un ilave ederken 1 tatlı kaşığı tuzu da koyup yoğurmaya başlıyoruz Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak ele yapışır bir hamur elde ettikten sonra (elinize yapışan hamurları yağ yardımıyla çıkarabilirsiniz ) hamurun üzerini kapatıp, 1 saat kadar mayalandırıyoruz Hamurumuz mayalandıktan sonra 2 ufak beze alıp yağ yardımıyla iki uzun şerit yapıyoruz ve birbirine doluyoruz Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizdikten sonra üzerlerine 2 yumurta akını sürüp ( isterseniz üzerlerine çörek otu da serpebilirsiniz) 180 derece ısıtılmış fırının fansız ayarında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz Yiyenlere afiyet olsun
2 su bardağı süt 1 su bardağı su 5 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı(dolu) kuru maya 1 buçuk su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 2 yumurta (sarıları üzerine) Aldığı kadar un 1 tatlı kaşığı tuz (unla birlikte ilave edilecek)
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 25dk
Açma (Kesinlikle Pamuk Gibi Oluyor) Tarifi Yapılışı
Her yapışımda misafirler tarafından tarifi alınan bir açma Kesinlikle tavsiye ederim
Öncelikle 2 su bardağı sütü ve 1 su bardağı suyu cezveye koyup ocakta ılıtıyoruz
Yoğurma kabımıza 5 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı ( dolu ) kuru mayamızı koyuyoruz Ilımış süt ve su karışımımızı da üzerine yavaşça döküp maya eriyene kadar karıştırıyoruz Karıştırdıktan sonra yoğurma kabının üzerini küçük bir tepsiyle kapatıp, tezgah üzerine serdiğimiz havlunun üzerine koyuyoruz (Soğuk zeminde bekletmeyin Yoksa geç mayalanır Havluyu bunun için kabımızın altına serdik) 10 dakika bekledikten sonra 1 buçuk su bardağından bir parmak eksik yağı ve 2 yumurta akını (sarılar üzerine sürülecek) koyup elimizle yavaşca karıştırıyoruz Azar azar un ilave ederken 1 tatlı kaşığı tuzu da koyup yoğurmaya başlıyoruz Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak ele yapışır bir hamur elde ettikten sonra (elinize yapışan hamurları yağ yardımıyla çıkarabilirsiniz ) hamurun üzerini kapatıp, 1 saat kadar mayalandırıyoruz Hamurumuz mayalandıktan sonra 2 ufak beze alıp yağ yardımıyla iki uzun şerit yapıyoruz ve birbirine doluyoruz Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizdikten sonra üzerlerine 2 yumurta akını sürüp ( isterseniz üzerlerine çörek otu da serpebilirsiniz) 180 derece ısıtılmış fırının fansız ayarında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz Yiyenlere afiyet olsun