Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pamuk (Baget) Poğaça

Pamuk (Baget) Poğaça
0
114

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Pamuk (Baget) Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*1su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne sürülecek)
*3 çorba kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*15 tatlı kaşığı instant maya
*Alabildiği kadar un (ben 7 su bardağı kadar un kullandım)

Arası için;

*Yarım demet maydanoz
*Beyaz peynir

Pamuk (Baget) Poğaça Tarifi Yapılışı Canlarım kaymaklarım harika bir tarifle yine karşınızdayım Puf puf yumuşacık bir poğaça yapmak istiyorsanız işte aradığınız tarif kesinlikle bu derim ?Deneyip misafirlerden de tam not aldıktan sonra kesinlikle paylaşmalıyım dedim Deneyin memnun kalmazsanız evinize bir tepsi poğaça göndericeğim benden???

1
*İlk olarak poğaçanın hamuru için su, süt, sıvı yağ, yumurtanın beyazı, toz şeker, tuz, yaş mayayı ununu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım hafif ele yapışan bir hamur olmalı, hamuru koyduğunuz kabın üzerine streç folyo ile kapatın, sonra sıcak tutacak kalın bir bez örtüp iyice kabarana kadar dinlendirin
*Hamurumuzu yumurtadan büyük bezeler yapın, bezeleri elinizle uzunlamasına açın arasına peynirli harçtan koyup, kapatın
*Uzunlamasına şekil verin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin
*Üzerine temiz bir bez örtüp, 45 dakika kadar dinlendirin
*Dinlenmiş olan poğaçalara yumurtanın sarısını sürün, önceden ısıtılmış 200° fırında pişirin (benim poğaçalarım 22 dakika arasında pişti)
*İster sıcak servis yapın, isterseniz soğuduktan sonra derindondurucuya kaldırın
*Şimdiden yapıp deneyecek olan herkese afiyet olsun

858,496Konular
982,225Mesajlar
30,141Kullanıcılar
HasantemelSon üye
Üst Alt